Курс
Обява

Школа по МОДЕН ДИЗАЙН
Описание
ПРОГРАМА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО РАЗВИТИЕ ПО МОДЕН ДИЗАЙН

НА НАЦИОНАЛНА МОДНА АКАДЕМИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ



Покана с формуляр за регистриране на участие



Програмата за Професионално развитие по моден дизайн има за цел да Ви осигури едно отраслово фокусирано модно образование в една творческа среда, в рамките на европейските и световни стандарти, за да Ви даде възможност за новаторско и творческо развитие и силна професионална гледна точка.

Тя Ви предлага възможността да развиете бързо идеите си по прости, но стилизирани правила на модното изкуство чрез уважение на твореца във всяка личност, без да се налага един стил на модна скица, а да Ви подпомага да изградите и развиете свой собствен « моден почерк ».



За кого е предназначена Школата по моден дизайн ?



- За всички, желаещи да подобрят познанията и уменията си по моден дизайн, без ограничения по възраст, образование, пол, етническа принадлежност, народност или българско гражданство.

- За всички, желаещи да открият и изградят свой собствен стил на модна скица, благодарение на съобразените с Вас съвети на прекия Ви моден преподавател.

- За всички, желаещи да придобият добри познания по скициране на модели и изготвяне на модни колекции.

- За всички, желаещи да изработят добър личен кариерен проект със съветите на преподавателя Ви.

- За всички, желаещи да се интегрират в най-добрите училища, колежи и университети по мода в България и извън страната, с отлични бази по изготвяне на модни скици и модели и необходимото ниво модна култура, за да могат да преминат селекционната летва с препоръка от нас и по досие.

-За всички модни любители, за които модата е страст, мания и мечта да работят в модния свят.

-За желаещите да открият бързо работа в модния сектор, но с професионално досие, препоръка в ръка и основа по култура на модата.

-За желаещите да получат професионално мнение и развитие на творчеството си, както и истински диалог с преподавател-корифей, способен да ги ориентира и консултира без времево ограничение.



Кой преподава в Школата по моден дизайн ?



Вашият Моден Преподавател има отговорността за анотация, поправка и по-добро развитие на творчеството Ви, но най-вече да коментира, съветва, ориентира, информира Вас изцяло обективно и съобразно проектите и заложбите Ви. Може да останете в постоянен контакт след завършването Ви с Вашия Ръководител безплатно през цялата ви модна кариера!

Вашите Модни преподаватели са корифеи в областта на модния дизайн със специализирано образование, педагози с международни специализации и квалификации, доказани в сферата на модния бизнес.



Продължителност и периодичност на Школата по моден дизайн ?



60 астрономически часа

За 12 седмици /3 месеца/, ако разпределите заниманията и упражненията 2 пъти седмично по 2.30 часа или 8-10 дни всеки месец, разпределени в персонален дневен и часови график по 5 часа седмично или друг интензивен часови персонален график. Това изготвяте съвместно с Вашия преподавател и група от участници, която е от 3 до 10 човека.

За Вас Школата по моден дизайн трябва да бъде време на удоволствие и затова нашата програма „не стресира” участниците с дати за представяне на работите им по задание в съответния модул и етап на обучение и упражнения. Напротив, Вашият преподавател в Школата по моден дизайн Ви дава кураж да направите „ капка повече ” с потенциала си и „ капка освободено вдъхновение ”, което се вижда в скиците Ви след първите няколко седмици, но при условие, че следвате внимателно съветите на вашия преподавател.



Какво предлага Школата по моден дизайн ?



Провежда се по световно утвърден успешен френски метод на обучение по мода и моден дизайн в 6 /шест/ модула. Всеки модул се състои от няколко теми, които ще различавате по спецификата на съдържанието им: Информация за стила. История на костюма. Teкстилна технология.Aнализ на тенденциите. Курс по рисунка Упражнения.

Модул 1:

Професията на моден дизайнер (част 1).

Модна скица: деформиран силует, пропорции на модния силует. Упражнения.

Модул 2:

Професията на моден дизайнер (част 2).

Модна скица: „ключови точки” на модния силует. Упражнения.

Модул 3:

Модни дефилета. Модни скици: основни базисни пози. Упражнения.

Модул 4:

Модни тенденции. Ателие на модния дизайнер.

Модни скици: основи на лице и похват на стилизация. Упражнения.

Модул 5:

История на модата: основатели.

Създаването на една модна колекция: обстановъчни пана и дрехи. Упражнения.

Модул 6:

История на модата: влиянието на творци, епоха, стил и маниер на поведение и др.

Модни скици: стилизации. Упражнения. Финално досие.



Очаквани резултати за участниците ?



Ще бъдете способни в модулите през, които преминавате да изградите Вашето истинско персонално досие на моден дизайнер; изградено от тенденции с теми по Ваш избор, които Ви вдъхновяват, с ваша постановъчна обстановка, цветова гама; илюстрирано с Вашите скици и дизайн на Ваши авторски облекла.



Това досие ще бъде вашия моден паспорт!



Това е най-истинският и неотменим начин да се представяте по време на разговори с потенциални

клиенти, в качеството Ви на моден дизайнер на самостоятелна практика, за Вашата ингеграция в модни училища, колежи и университети, в търсенето на стаж и работа, в контактите Ви с професионалисти от модната сфера.



Вашият моден паспорт ще бъде придружен с висококомпетентна и международно призната препоръка на български, английски и френски език от Националната камара за мода на България, в качеството й на Президент на Европейски Моден Съвет като Представител на интересите на Европейската Комисия за мода и моден дизайн, както и партньор на Световната Модна Академия.



Сертифициране на овладените умения чрез издаване на Сертификат на степени от 1-ва до 6-та след успешно преминаване на съответния модул.



Диплом за успешно професионално обучение по моден дизайн. Официално връчване на заключително парти.

Препоръка и съдействие за последваща международна специализация по моден дизайн във Франция, Италия, Великобритания и САЩ.



Препоръка и съдействие при кандидатстване в Образователни, Културни, Икономически и Хуманитарни Програми на Европейския Съюз, в платени и безплатни стажове в Европейска Комисия и другите институции на Европейската Общност.



Стойност на обучението в Школата по моден дизайн ?



За участници от България и държавите в Европейски Съюз: 600лв.



За участници от държави извън Европейски Съюз: 660лв.



Включва определено количество работни материали и превод.



Европейската виза на участници извън страните-членки на Европейски Съюз се заплаща допълнително за подготовка и издаване с валидност на пребиваването им на територията на България и Европейската Общност от 3 месеца до 1 година.



Програмите за професионално развитие на Национална Модна Академия на Република България и в чест на 5-годишнината от учредяването на Националната камара за мода на България, правим реверанс към първите регистрирани участници и обявяваме следните промоции:



- 50% отстъпка от стойността за участници - членове на Национална камара за мода-България. Ако желаете да се присъедините като член, моля пишете до Националния Секретариат на адрес: office@camaramoda.bg или директно се свържете с нашите областни представители: http://www.camaramoda.bg/index.php?lang=bg&page=regional_consultavive_counsel

- 25% отстъпка от стойността за всички записани участници от страната, които не са част от Националната камара за мода на България, но са имали представяне в Седмиците на модата в България от 2000г. до днес, с регистрирани участия в конкурсите, продуцирани от Националната камара за мода на България или са членове на партньорски организации.

- 10% отстъпка от стойността за записани участници от страната за всяка следваща записана школа.

- 5% отстъпка от стойността на вашето участие в случай, че запишете за участие 1 или повече ваши приятели и близки в Програмите за професионално развитие на Националната Модна Академия на Република България. За всеки следващ участник получавате посочената персонална отстъпка за Вас.



Място на провеждане на Школата по моден дизайн ?



гр. София 1000, ул. „Любен Каравелов” 74 /до НДК/

гр. Пловдив 4000, ул. „Кн. Ал.І Батенберг” 51

гр. Варна 9000, бул. „Македония” 82-84

Настаняване и престой на участници от други градове и държави се заплаща допълнително.



Изисквания за участие в Школата по моден дизайн?



Не, не е задължително да имате дарба по рисуване. Френският метод, по който се провежда обучението ще Ви научи на основното, за да владеете същността на стилизирането, да създавате колекции, а не Ви учи да бъдете художници.



Абсолютно, не е задължителна степен на Вашето образование, за да участвате в Професионалните Програми на Националната Модна Академия на Република България. Който и да сте и ако модата е вашата страст и мания, вашето мотивирано увлечение, то можете да се запишете в настоящото професионално обучение, което е от 3 до 10 участника в Работна група.



Минималната възраст за участие е 14 г., но с разрешение на Родител или Настойник.

Цена на курса:
600 лв
Вид на курса:
по 60 часа
Категория:
Други курсове
Начална дата:
01.05.2011
Крайна дата:
31.12.2011
Място на провеждане:
София
Адрес:
ул. „Любен Каравелов” 74 /до НДК/ или Школите в Пловдив и Варна
Телефон:
032 62 09 29, 0899 80 79 13, 0879 455 788
Лице за контакт:
Генка Шапкарова, Надя Вълева, Галияна Арсова
Организация:
Национална камара за мода на България
Емайл:
academy@camaramoda.bg


Сайтът предлага лесен и бърз достъп до близо 286 290 автобиографии и 44 895 работодатели. Чрез по-добрите менюта за работа, както и с повечето функции, които предлага, Rabota.bg доближава Работодатели и Кандидати като улеснява връзката между тях.
Анкета
Какво искате да се подобри на сайта Rabota.bg
Функциите
Да има по- голям избор от обяви
Да има по- голям избор работодатели
Сайта е сложен за използване и ми е трудно да се оправя
Всичко посочено
RSS Новини