ВсичкиИнтервютаHR ТенденцииКариерно развитие
Медийни

ВУЗФ и СБУ връчват първите Годишни награди за образование по икономика в средните училища за 2023 г.

Автор: Ivan Nikolov  |  Дата на публикуване: 2024-02-09 10:13:00  |  Промяна: 2024-02-09 10:15:09

На тържествена церемония на 15 февруари ще бъдат раздадени за първи път награди за образование по икономика в средните училища

Националният конкурс се организира от Висшето училище по финанси и застраховане (ВУЗФ), Синдикатът на българските учители (СБУ) и Националната асоциация на преподавателите по икономика (НАПИ). Церемонията ще се проведе на 15.02.2024 г. от 11.00 ч. във ВУЗФ, зала 501, гр. София, ул. “Гусла” №1.

Националният конкурс за присъждане на Годишни награди за образование по икономика в средните училища се проведе в периода 09.10.2023 г. - 15.12.2023 г. Конкурсът е насочен към професионални гимназии с икономически професии и специалности, профилирани гимназии и средни училища с паралелки с икономически профил, както и други образователни институции с изучаване на икономически дисциплини.

Целта на конкурса е да се отличат и получат признание за успехите си ученици, учители и директори, доказали своите познания и умения в икономическите дисциплини, защитени при участие в национални и международни състезания, олимпиади или разработване на съответни проекти, както и да се сподели и популяризира придобитият опит и представени иновации.

В състезанието взеха участие над 80 учители, ученици от 11 и 12 клас и директори, а специалната комисия, съставена от преподаватели, учители и експерти от ВУЗФ, СБУ и НАПИ, ще определи победителите в 3-те категории.

На победителите в конкурса ще бъдат връчени парични награди, плакети, грамоти, както и награди под формата на стипендии за обучение, осигурени от ВУЗФ.

- В категория „Директор“ победителят ще получи парична награда в размер на 2000 лв. и отстъпка от 20% при записване в магистърска или докторска програма на ВУЗФ.

- В категория „Учители“ ще бъдат отличени трима учители. Те ще получат парични награди в размер на 1000 лв. и отстъпка от 20% при записване на магистърска или докторска програма във ВУЗФ.

- В категорията „Ученици“ ще бъдат отличени трима ученици. Те ще получат 100% стипендия за обучение в бакалавърските програми на ВУЗФ за първата година.

На тържествената церемония ще присъстват министърът на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков, учители, директори, преподаватели във висшите училища в страната, представители на регионалните управления на образованието, експерти и други гости.

Националният конкурс за присъждане на Годишните награди за образование по икономика в средните училища за 2023 г. се организира с подкрепата на А1, „Аурубис България“ АД, „Трейс Груп Холд“ АД, генерални спонсори, „Асарел-Медет“ АД и „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД, основни спонсори и „Обединена българска банка“ АД, спонсор на събитието.

Медийни партньори на събитието са Investor.bg, телевизия Bulgaria ON AIR, Dnes.bg и в. „Учителско дело“.


Анкета
Какво искате да се подобри на сайта Rabota.bg
Функциите
Да има по- голям избор от обяви
Да има по- голям избор работодатели
Сайта е сложен за използване и ми е трудно да се оправя
Всичко посочено
RSS Новини