ВсичкиИнтервютаHR ТенденцииКариерно развитие
Медийни

ВУЗФ и БФБ организират кръгла маса за Зелената сделка и бъдещeто на инвестициите и банкирането

Автор: Анета Христова  |  Дата на публикуване: 2021-11-17 18:02:00  |  Промяна: 2021-11-17 18:02:10

Кръглата маса е част от поредицата специални събития, с които ВУЗФ отбелязва своята 20-та годишнина

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и Лабораторията за научно-приложни изследвания към него VUZF Lab, съвместно с Българската фондова борса (БФБ), организират кръгла маса на тема "Зелената сделка и бъдещето на инвестициите и банкирането". Тя ще се проведе на 26 ноември 2021 г. от 10.30 ч. в зала 501 на ВУЗФ. Събитието ще се излъчва и на живо във Facebook страницата и Youtube канала на ВУЗФ, а участници ще могат да се включaт в дискусиите в реално време и чрез Google Meet.

Стремежът на кръглата маса е да предизвика професионална експертна дискусия, в резултат на която да бъдат очертани основните ефекти за банките и инвестиционната общност от Зелената сделка. Тя ще се проведе в два панела - първият ще бъде посветен на банките, а вторият - на капиталовите пазари. В дискусиите ще участват мениджъри и експерти от банки, небанкови финансови институции, други представители на инвестиционната общност и на управляващи дружества, на Българската фондова борса, на държавни институции - Министерство на финансите, Комисия за финансов надзор и други.

Кръглата маса ще бъде открита от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов и от г-н Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор.

Къде са банките в България спрямо новите политики на ЕС и по-конкретно на ЕЦБ, какви ще бъдат промените на пазара на банковото кредитиране в резултат от Зелената сделка и какви нови възможности за получаване на банково финансиране за бизнеса ще се появяват в резултат на това – върху тези и още въпроси ще дискутират експертите на 26 ноември от 10,30 до 12,15 часа. Експертните разговори ще се излъчват на живо и в ефира на единствената бизнес телевизия у нас Bloomberg TV Bulgaria.

Какво представляват "зелените инвестиции и инвестиционни инструменти", какви са тенденциите при работата с такъв тип инструменти у нас и на европейския пазар, както и как може да се инвестира в тях, ще бъдат сред темите на фокус във втория панел, който ще започне в 13.00 часа.

Сред водещите панелисти и модератори на кръглата маса ще бъдат проф. д.ик.н. Виржиния Желязкова, зам.-ректор по учебната дейност и качеството във ВУЗФ и програмен директор на направление "Финанси и финансов мениджмънт", VUZF Lab, доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на Българската фондова борса и преподавател във ВУЗФ, проф. д-р Даниела Бобева, преподавател във ВУЗФ и др. Всички лектори в кръглата маса можете да видите ТУК.

Институционални партньори на събитието са Българската фондова борса и Green Centre за устойчиви финанси и енергетика. Програмата на събитието може да видите ТУК.

До 24 ноември може да се регистрирате за участие в кръглата маса на info@vuzflab.eu. При регистрацията следва да посочите дали желаете да присъствате на място във ВУЗФ или ще участвате онлайн. На база направената регистрация ще получите линк за достъп до събитието. До залата ще се допускат само лица със зелен сертификат.

VUZF Lab планира провеждането на поредица от кръгли маси, тематични професионални дискусии с участието на експерти през цялата академична година, с които бизнес университетът ще отбележи своята 20-та годишнина.

Кръглата маса се организира с подкрепата на Минстрой Холдинг АД, генерален спонсор на събитието.

Спонсори на събитието са ОЗК-Застраховане АД, Алианц България, Пощенска банка и К Метал ООД.

Медийни партньори на кръглата маса са Investor.bg, Bloomberg TV Bulgaria и Dnes.bg.


Анкета
Какви обучения във връзка с повишаване ефективността на работата са необходими според вас?
сработване на екип
ефективна комуникация
чужд език
специализирани професионални курсове
развиване на мениджърски умения
друго
RSS Новини