ВсичкиИнтервютаHR ТенденцииКариерно развитие
Медийни

Sensata Tehnologies планира откриването на 1500 квалифицирани работни места в рамките на 2 години

Автор: Росица Радоева  |  Дата на публикуване: 2016-04-12 11:46:00  |  Промяна: 2016-08-15 11:25:55

Открит е вторият завод на Сенсата България в гр. Пловдив

На 8 април беше открит вторият завод на Сенсата Технолоджис България в гр. Пловдив. С построяването му компанията инвестира близо 40 млн. щ.д. в купуването и застрояването на общо 68 000 кв.м., както и планира откриването на нови 1500 квалифицирани работни места в рамките на две години.

Лентата на завода беше прерязана от премиера Бойко Борисов в присъствието на Марта Съливан, Президент на Сенсата Технолоджис; Томи Вер Елст, Генерален Директор на Сенсата България и американския посланик в България Негово Превъзходителство Ерик Рубин. Почетни гости на събитието бяха Джеф Коут, вицепрезидент на компанията; Пол Вейзингтън, финансов директор; Алиша Елиът, старши вицепрезидент и управляващ “Човешки ресурси”, областният управител на гр. Пловдив, Здравко Димитров и кметът на гр. Пловдив инж. Иван Тотев. На откриването имаше над 300 гости, колеги, приятели и съмишленици на Сенсата Технолоджис в световен мащаб.

Компанията Сенсата Технолоджис е световен лидер в производството на сензори за автомобилната индустрия и стъпи в България през 2011 г. Компанията е ключов играч в автомобилопроизводството, техниката, самолетостроенето, военното производство, тежкотоварна техника, отопление, вентилация и климатични системи, данни, телекомуникации и корабостроене. Приходите й за изминалата година възлизат на 3 млрд. щ.д. Сенсата Технолоджис има 19000 служители по целия свят и притежава заводи в 16 държави.


Анкета
Ще почивате ли по коледните празници?
Да, само официалните почивни дни.
Да, ще си направя дълга почивка от Коледа до Нова година.
Не ще съм на работа.
Още не знам.
RSS Новини