ВсичкиИнтервютаHR ТенденцииКариерно развитие
Медийни

8 хиляди младежи посетиха форума „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“

Автор: Росица Радоева  |  Дата на публикуване: 2016-03-17 13:15:00  |  Промяна: 2016-08-15 11:28:40

Едно от най-успешните и мащабни събития се проведе тази година в НДК от JobTiger

На 15 и 16 март в НДК, София за петнадесета поредна година се проведе най-големият кариерен форум в България „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. Традиционно събитието събра на едно място студенти и младежи, търсещи работа или стаж и топ работодатели от всички основни браншове у нас.

Във вторник, 15 март, събитието откриха г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община, проф. Костадин Костадинов – Заместник-министър на образованието и науката, г-жа Елка Димитрова – директор на дирекция „Политика на пазара на труда и трудова мобилност“ в Министерството на труда и социалната политика, г-н Светлозар Петров - управител на JobTiger и г-жа Нели Ангелова – бизнес мениджър „Кулинарни продукти“ и мениджър „Корпоративни връзки“ в Нестле България.

Г-н Светлозар Петров приветства всички участници с думите: „Национални дни на кариерата“ е най-мащабното кариерно събитие, което дава шанс на фирмите да се срещнат с много млади хора, а самите младежи да разговарят с представители на различни компании, предлагащи възможности за добър професионален старт“.
Г-жа Нели Ангелова, бизнес мениджър „Кулинарни продукти“ и мениджър „Корпоративни връзки“ в Нестле България, сподели: „През 2016 г. в рамките на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ Нестле България отново ще организира CV работилници и ще предложи практически съвети и насоки за подготовка на документи и успешно представяне на интервю за работа. В допълнение ще бъде организиран и кът за партньори от „Алианс за младежта“, както и за наши стажанти, където ще се обсъжда: как се оставя добър дигитален отпечатък; какви са каналите, по които можеш да търсиш работа или свободни стажантски позиции, както и още много теми, интересуващи младите хора. На щанда на Нестле България посетителите ще получат информация за свободните позиции в компанията и могат да подадат документи за кандидатстване на работа или стаж на място“.

През двата дни на неговото провеждане, форума посетиха над 8000 студенти и младежи, които се срещнаха с представители на всички компании-участници в обособените за целта кариерни кътове и научиха от тях за свободните позиции и възможностите за професионално развитие, които те предлагат. Както всяка година, много от тези първи срещи в неформална среда ще положат началото на стотици успешни кариери. Статистиката през годините сочи, че всеки шести посетител на „Национални дни на кариерата“ получава предложение за стаж или работа.

Безплатни кариерни съвети и консултации, които да спомогнат за по-успешния им кариерен път, получиха всички желаещи на щандовете на организатора JobTiger и генералния спонсор Нестле България. По време на форума се проведе и поредица от дискусионни панели, където представители на различни компании обсъдиха заедно с посетителите актуални теми, свързани с пазара на труда и стартирането на кариера.
Освен всичко това всеки, пожелал да се снима с талисмана на събитието – Тигъра, имаше възможност да спечели награди, осигурени от организатора на събитието.

След софийското издание на „Национални дни на кариерата“, форумът ще посети и още шест университетски града, като графикът за провеждане на събитията е следният:
• Варна - 21 март, галерия „Графит”;
• Русе - 23 март, Русенски университет „Ангел Кънчев";
• Велико Търново - 28 март, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, пети корпус;
• Свищов - 30 март, Стопанска академия „Д. А. Ценов”;
• Пловдив - 4 април, Пловдивски панаир, Конгресен център;
• Бургас - 6 април, Бургаски свободен университет.

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ се организира за петнадесета поредна година от компанията за комплексни HR услуги JobTiger. Генерален спонсор е Нестле България – най-голямата компания за храни и напитки в България.

За допълнителна информация можете да се свържете с екипа на JobTiger:
www.JobTiger.bg
E: office@jobtiger.bg
T: +359 2 49 180 00

За организатора JobTiger:
JobTiger.bg е първият кариерен сайт в България, създаден през 2000 г. След повече от 15 години опит и международно ноу-хау имаме над 26 000 клиенти и контакт с повече от 325 000 кандидати за работа. През годините развихме дейността си в посока изграждане на утвърдена HR агенция с иновативен и икономически ефективен подход. Освен пълен набор от услуги по подбор на персонал, екипът ни е и най-големият организатор на събития в страната, сред които най-мащабния кариерен форум в България – „Национални дни на кариерата” и първия изцяло онлайн форум „Виртуални дни на кариерата“. Специалистите в JobTiger провеждат и редица кариерни обучения, а през последните години компанията предлага пълен набор от Employer Branding активности на своите клиенти.
Сред успешните проекти на JobTiger са и онлайн кариерният портал –JobTiger.tv, създаден през 2012 г., където всеки може да научи полезни съвети за своето кариерно развитие и пазара на труда. Фирмата създава и Audit Advice Associates (AAA) – компания, специализирана в HR одит.

За генералния спонсор Нестле България:
За последните 22 години в България Нестле се утвърди като един от най-големите стратегически инвеститори в страната, социално-отговорна компания и надежден работодател с над 1500 служители в цялата страна. Компанията има дългосрочни традиции в подкрепата и наемането на млади хора на работа и вече над 19 години развива стажантските си програми. В края на 2013 г. бе обявен и стартът на инициативата на Нестле за младежка заетост в Европа „Nestle Needs YOUth“ („Нестле се нуждае от младите хора“), в рамките на която в България компанията се ангажира да даде възможност на 330 младежи под 30-годишна възраст да започнат постоянна работа или стаж на различни нива и в различни отдели на компанията за периода 2014-2016 г. До момента над 280 младежи са намерили своето място в компанията и са част от Нестле България.
Като продължение на усилията в подкрепа на развитието на младежите, през 2016 г. Нестле България и партньорите ѝ от JobTiger стартират съвместното провеждане на отворени часове за CV консултации в рамките на инициативата “Alliance for YOUth” („Алианс за младежта“), които ще се състоят по време на обученията в университетите, традиционно организирани като част от Дните на кариерата, както и в специално обособен кът по време на откриването на форума в гр. София. Освен критериите за подготовка на успешно CV, сред темите, по които младите хора ще могат да получат консултации са: как да оставиш добър дигитален отпечатък, какви са каналите, по които можеш да търсиш работа или свободни стажантски позиции, твоят LinkedIn профил и други.

 

 

 


Анкета
Какво искате да се подобри на сайта Rabota.bg
Функциите
Да има по- голям избор от обяви
Да има по- голям избор работодатели
Сайта е сложен за използване и ми е трудно да се оправя
Всичко посочено
RSS Новини