ВсичкиИнтервютаHR ТенденцииКариерно развитие
Медийни

Доц. д-р Наталия Футекова оглавява ИКТ направлението на VUZF Lab

Автор: Анета Христова  |  Дата на публикуване: 2021-02-22 14:13:00  |  Промяна: 2021-02-22 14:13:34

Доц. д-р Наталия Футекова беше избрана за директор на направление „Информационни и комуникационни технологии“ на Лабораторията за научно-приложни изследвания към Висшето училище по застраховане и фина

„VUZF Lab е своеобразен think tank за иновации, анализи и решения във финансовия, данъчния, социалния, икономическия и други публични сектори. Освен създаването на висококвалифицирани специалисти, каквито са дипломантите на ВУЗФ, дейността на Лабораторията за научно-приложни изследвания е още един обществен принос на бизнес университета към българската икономика. За да постигнем своите цели се нуждаем от експерти на високо ниво в различните сектори и академичните среди. Горд съм, че успяваме да привличаме все повече от тях, за да можем заедно да подобряваме образованието, бизнеса и обществото“, коментира доц. д-р Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ и изпълнителен директор на VUZF Lab.

Доц. д-р Наталия Футекова е управляващ партньор на една от водещите български компании за разработка на бизнес софтуер и преподавател във ВУЗФ. Съчетава успешно предприемаческата кариера в сферата на технологиите с академична и научна дейност, както и с активно участие в образователни и други обществени каузи. Тя е основател на образователната организация ERP Academy и ръководител на първата по рода си магистратура по ERP системи в България „Бизнес софтуер и ERP платформи“, която е създадена в партньорство с Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и представители на български и международни компании от бранша.

„От много години с компаниите от бранша на бизнес софтуера говорим за важността на дигиталната трансформация на бизнеса и това как тя в един момент ще бъде не просто тренд, а необходимост. Именно за това преди години, благодарение на ВУЗФ, създадохме първата по рода си магистърска програма „Бизнес софтуер и ERP платформи“, в която обучаваме специалисти, готови да отговорят на изискванията на съвременната бизнес среда. През 2020 година станахме свидетели на това, че технологиите бяха единственото нещо, което ни свързваше и ни позволяваше да продължим работата си. Като ръководител на направлението „Информационни и комуникационни технологии“ на VUZF Lab ще продължа да правя информационни кампании, да инициирам дискусии и да реализирам проекти, които показват важността на дигитализацията и това колко тя може да допринесе в областта на бизнеса и образованието“, споделя доц. д-р Наталия Футекова.

След настъпването на пандемията интересът към различните решения за дигитализация на бизнеса бележи значителен ръст. Въздействието на COVID-19 върху индустрията в световен мащаб се очаква да бъде дълготрайно и всеобхватно. Липсата на достъп до информация и добре структурирани процеси отвори очите на много мениджъри за оперативните слабости на компаниите, в които работят или управляват. Очаква се след края на пандемията бизнесът и образованието да претърпят значителни промени, което ще постави съвсем различни условия на пазара на труда.

Магистърските програми на Висшето училище по застраховане и финанси обхващат новите тенденции, най-добрите съвременни практики, техники и похвати, които са приложими както днес, така и в бъдеще. Съвместната магистърска програма на университета с ERP Academy е силно практически ориентирана и се появява като отговор на нуждата от ново поколение кадри на пазара на труда, които притежават критично мислене, способни са бързо да се адаптират към променящата се икономическа обстановка и са готови да прилагат иновативни технологии и решения, за да подобрят функционирането на съвременните компании, така че да бъдат конкурентоспособни и устойчиви в ерата на дигиталната трансформация на бизнеса, все по-голямата глобализация на пазара и несигурна среда.

Приемът за магистърските програми на Висшето училище по застраховане и финанси е отворен до края на февруари, а екипът на университета очаква новите студенти, които са избрали правилния път за развитие на своята професионална кариера.


Анкета
Ще почивате ли по коледните празници?
Да, само официалните почивни дни.
Да, ще си направя дълга почивка от Коледа до Нова година.
Не ще съм на работа.
Още не знам.
RSS Новини