ВсичкиИнтервютаHR ТенденцииКариерно развитие
Медийни

За 17-та поредна година се организира Форум „Кариери и студенти“ на 9 април в НБУ

Автор: Росица Радоева  |  Дата на публикуване: 2019-04-04 16:19:00  |  Промяна: 2019-04-04 16:19:25

Университета дава възможност за нетуъркинг между настоящи студенти и алумни на НБУ и работодателски организации

Да намериш своето професионално място на пазара на труда по специалността, в която се обучаваш е сложен процес, въпреки това завършилите Нов български университет студенти са на едни от първите места по реализация на пазара на труда според Рейтинговата система на висшите училища за 2018 г. Това е така, защото всеки един студент по време на следването си активно се интересува от своето кариерно израстване - Какви знания и умения ще получи от университета, къде и как да ги приложи и доразвие в практиката?

В отговор на тези въпроси Центърът за кариерно развитие и обучителни ресурси на Нов български университет организира на 9 април, от 10:00 ч. до 16:30 ч. форум “Кариери и студенти” 2019. Той дава възможност за нетуъркинг между настоящи студенти и алумни на НБУ и работодателски организации.

Работодателите търсят млади и енергични хора с желание за развитие. За тях са важни личните качества, уменията за иновативно мислене, креативност и отговорност. Те са от ключово значение при избора на кандидати. От друга страна, за студентите е важно не само доброто заплащане, а и възможността за обучения, професионално развитие и добрите екипни взаимоотношения.

Мнението на участвалите в предходни изложения работодателски организации е, че Нов български университет, помага на студентите да надградят образованието си и разширят спектъра от възможности, не само по време на кариерното изложение, а и в редица други събития, които центърът организира.

По време на кариерното изложение всички ще имат възможността да осъществят пряка връзка с представителите на 30 различни авторитетни фирми, отговарящи на интердисциплинарния характер на университета. В неформална среда и работодателите, и студентите ще могат да се представят в най-добрата светлина, както и да получат важна информация един за друг извън рамките на традиционното интервю за работа.

Гостуващите работодателски фирми и организации към момента имат свободни реални стажантски и работни позиции за студентите в сфери, доближаващи се до програмите, в които се обучават. Сред тях са: Hewlett Packard Enterprise, VIVACOM, А1 България, BRITANICA, Chaos Group, Нестле България АД, Sutherland, Interactive Share, Ван Холдинг ЕООД (Фантастико), Фондация "Заедно в час", Deloitte Bulgaria, IBM България, Investor Media Group, ЙОПАК ЕООД, Хаус Маркет България ЕАД (ИКЕА), ЧЕЗ България ЕАД, Paysafe Groupe, Банка ДСК и Метро Кеш енд Кери България.

Компанията Sutherland е не само един от интересните и многопрофилни участници, но и спонсор на кариерното изложение, за което заслужава и специалната благодарност от страна на НБУ.

Центърът за кариерно развитие и обучителни ресурси при НБУ като единствен организатор се стреми всяка година да надгражда съдържанието на форума с участието на нови и актуални работодателски организации. За първи път в изложението ще се включат Мнемоника АД, Юбисофт, Смарт Органик, Experian Bulgaria, Детски научен център МУЗЕЙКО и ДМ България ЕООД.

Новото за студентите тази година ще са любопитни работилници и дискусионни панели. Те ще бъдат изцяло кариерно ориентирани и изключително практически насочени. Богатата съпътстваща програма – под наслов „Кариера, кариера и кариера отново!“ ще включва:

Работилница за дизайнерско СVс участието на Enhancv, Новите професиипредставени от Sutherland, Управление на кариерата с водещ Таня Терзийска, и  Личностни въпросници при кандидатстване за работа. Какво да очакваме?предоставени от Прометрикс.

Несъмнено форум „Кариери и студенти“ дава изключителната възможност на всеки един студент да се влее в пазара на труда още в ранен етап от своето обучение. Това е от огромно значение за професионалното и личностното изграждане на студентите на НБУ. Практическата реализация на студентите и тяхното самочувствие на професионалисти са приоритет на Нов български университет.


Анкета
Ще почивате ли по коледните празници?
Да, само официалните почивни дни.
Да, ще си направя дълга почивка от Коледа до Нова година.
Не ще съм на работа.
Още не знам.
RSS Новини