ВсичкиИнтервютаHR ТенденцииКариерно развитие
Медийни

ВУЗФ е четвъртото най-добро висше училище в направление „Икономика“ в България

Автор: Росица Радоева  |  Дата на публикуване: 2019-12-05 16:40:00  |  Промяна: 2019-12-05 16:40:10

Това показва новата Рейтингова класация на висшите училища на МОН за 2019 година

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) запазва водещото си четвърто място сред най-добрите университети в професионално направление „Икономика“. Това показва новото издание на Рейтинговата система на висшите училища в България на МОН за 2019 година. Тя беше официално представена днес  от министъра на образованието Красимир Вълчев.

В професионално направление „Икономика“  отличените висши училища са общо 16. Високата оценка от 56 точки нарежда ВУЗФ на 4-то място,  изпреварвайки Нов български университет.

Данните на МОН сочат, че дипломантите на ВУЗФ са и едни от най-добреплатените в сектора със среден облагаем доход от 2223 лв. За сравнение средно облагаемият доход за професионалното направление в страната е от 1410 лв.

 

За ВУЗФ:

ВУЗФ e първият български частен университет, специализиран в областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта, маркетинга и предприемачеството. През 2014 г. получава институционална акредитация с най-висока оценка от частните университети – 9,04. Той е едно от първите частни университети у нас с британска  акредитация от BRITISH ACCREDITATION COUNCIL, като през 2017 година получи престижното международно признание за втори път. ВУЗФ е и в топ 5 на най-добрите университети с профил икономика в България според последното издание на Рейтинговата система на висшите училища в България на МОН.

През последните години университетът се доказа като една от най-активните образователни институции в България, която се отличава с иновативни и практически академични програми. Университетът поддържа Лаборатория за научно-приложни изследвания, която целогодишно анализира и предлага решения по актуални финансови, икономически и други казуси както на национално, така и на международно ниво.

 


Анкета
Ще почивате ли по коледните празници?
Да, само официалните почивни дни.
Да, ще си направя дълга почивка от Коледа до Нова година.
Не ще съм на работа.
Още не знам.
RSS Новини