ВсичкиИнтервютаHR ТенденцииКариерно развитие
Медийни

Пътуването по света ни прави по-успешни в работа

Автор: Росица Радоева  |  Дата на публикуване: 2019-11-08 15:19:00  |  Промяна: 2019-11-08 15:22:01

Как пътуването може да ви помогне да бъдете по-гъвкави, да бъдете по-отворени, да бъдете по- идейни и да бъдете в състояние да приложите наученото у дома.

Когато пътувате, независимо дали по работа или за забавление, вие не просто виждате нови места, запознавате се с нови хора, създавате невероятни спомени, но и вашите преживявания всъщност могат да ви дадат предимство на работното място.

„Пътуването може да ви помогне да бъдете по-гъвкави, да бъдете по-отворени, да бъдете по- идейни и да бъдете в състояние да приложите наученото у дома“, отбелязва Майкъл Шлезингер, ръководител на проекти във водещата туристическа компания за електронна търговия “Booking.com”. В интервюто си, той разказва как честите му пътувания са повлияли върху работата му, тъй като за три години, той пътува до повече от 40 офиса по целия свят, за да създава нови екипи на компанията.

Независимо дали пътувате с колеги, приятели или партньор, пътуването може да ви помогне да се научите да разчитате на другите и да си сътрудничите с тях в различни ситуации, затова трябва спокойно и откровено да споделяте мнението си. При всяко пътуване, не е изключено да изникват, както добри възможности, така и куп проблеми, което ни прави по-гъвкави, търпеливи и емоционално силни, в резултат на което повишаваме самочувствието си. Всички тези умения, които могат да бъдат придобити по време на път ви правят ценен колега на работното ви място.

Когато интервюираме хора за работа, разбира се първо обръщахме внимание на техническите им умения, но начинът, по който хората могат да си взаимодействат, когато са попаднали в различни ситуации, също бе от съществено значение за нас, споделя г-н Шлезингер. Когато тръгнем на дълъг път, ние напускаме обичайната си зона на комфорт. Потопявайки се в различна култура и начин на живот, ние се учим да решаваме проблеми в непозната ситуация Честите пътувания дават добър пример, за това как да работим с различните хора според различните обстоятелства, в които се намираме. Това ни научава да се справяме в среда, в която не познавате никого и как да изкарате най-добрите качества и умения пред непознат колега за кратко време.

„Това, което обичам, е когато имаме престой в нова страна и колегите ни от различните офиси в чужбина ни показват нови туристически места и забележителности, за които знаят само местните жители“, казва Шлезингер. Когато пътувате в чужбина е важно да обръщате внимание на детайлите. Наистина е важно да отделите време, за да опознаете мястото, на което се намирате, и да оставите местните да ви водят. Компромисите и толерантността са ключови фактори за доброто прекарване по време на път.
Ето защо пътуването в чужбина - или дори работата с разнообразна група колеги от цял свят - може да ви научи на изкуството да слушате, приемате и да се научите да оставяте другите да поемат водеща роля.

Пътуванията ни представят един по-широк поглед за света около нас, като разчупват нашите навици и ни помагат да откриваме нови занимания, с които да се захванем.


Анкета
Ще почивате ли по коледните празници?
Да, само официалните почивни дни.
Да, ще си направя дълга почивка от Коледа до Нова година.
Не ще съм на работа.
Още не знам.
RSS Новини