ВсичкиИнтервютаHR ТенденцииКариерно развитие
Медийни

Първият в света робот, получил гражданство, пристига в София на 15 март

Автор: Росица Радоева  |  Дата на публикуване: 2018-02-27 16:34:00  |  Промяна: 2018-02-27 16:34:56

Последните тенденции в пазара на труда

Роботът София, който в края на 2017 г. стана първият в света, получил гражданство, пристига в България за участие в бизнес конференция „Успешният подбор: Бизнес възможности и предизвикателства“.

София ще вземе активно участие в рамките на целия форум. В провокативен панел ще демонстрира как роботите могат да бъдат включени в работния процес и дали ще имат положително влияние върху бизнес средата.

Конференцията е част от годишните активности на Casus Futura – платформа за бъдещи тенденции в света на бизнеса, технологиите и социалния живот. Организаторите вярват, че през призмата на новите технологии и тенденции ще се създадат възможности за развитие на бизнес климата. Casus Futura ще разработва програми, които да позиционират България и региона като актуална точка в глобалния бизнес свят.

Част от въпросите, които ще се разглеждат на конференцията са: Има ли бизнеса допълнителни ресурси, които не е мобилизирал, за да се справи с недостига на специалисти? Може ли да се активизира вторичен пазар и как е възможно това? Има ли необходимост от законодателни промени за активизиране на вторичен пазар на работна ръка? Наистина ли сме в такъв недостиг на специалисти, в какъвто се твърди, че сме? Защо проблемите с намиране на подходящи специалисти е проблем на мениджмънта на компаниите, не само на техните ЧР специалисти?

Конференцията ще предизвика представители на бизнеса и държавни институции да постигнат устойчивост на пазара на труда, чрез иновативни практики и инструменти.

Партньори: Агенцията по заетостта към Министерството на труда и социалната политика, Българската асоциация по информационни технологии, Българската асоциация за управление на хора, Bulgaria ON AIR, Bloomberg TV, Investor.bg и Rabota.bg, Creative Development Solutions, Key Success Indicators. Медийни партньори са сп. „Икономика“, Economic.bg, МЕНИДЖЪР.NEWS, OFF News, Investor Media Group.

Форумът ще се проведе на 15.03.2018 г. от 14:00 до 18:00 ч. на Capital Fort.

Допълнително информация за форума може да се намери на:
Web.: https://www.casusfutura.com/recruitment-conference
Facebook: https://www.facebook.com/events/134084770718996/


Анкета
В каква сфера на дейност търсите работа?
ИТ и телекомуникации
Маркетинг
Търговия
Услуги
Финанси
Инженерни дейности
RSS Новини