ВсичкиИнтервютаHR ТенденцииКариерно развитие
Медийни

Можем ли да направим кариера в онлайн букмейкърска компания у нас?

Автор: Росица Радоева  |  Дата на публикуване: 2019-01-09 17:42:00  |  Промяна: 2019-01-10 09:09:25

Разберете повече за позициите графичен дизайн, програмист и обслужване на клиенти в Efbet

Нивото на безработицата у нас продължава да намалява през последните месеци, но въпреки това сайтовете с обяви за работа са пълни. Ако сте част от хората, които търсят работа или кариерно развитие в Efbet прочетете цялата статия. Ще насочим вниманието ви към онлайн сайтовете за залози и игри, които оперират легално на територията на страната и ще разгледаме какви възможности за работа предлагат те.

Защо точно кариера в онлайн хазартния бизнес?

В последните години букмейкърските компании заеха важно място в бизнеса и спокойно те могат да бъдат посочени като едни от най-стабилните във финансово естество. Разбира се, хазартният сектор представлява и локалните обекти за залози и игри, но целта ни е да ви представим възможностите за развитие в онлайн сферата. През изминалите няколко години все повече хора прибягват до залози онлайн, като това се дължи и на развитието в технологичния сектор. С напредването на мобилните технологии компаниите в букмейкърския бранш станаха все по-търсени, а сайтовете им все по-посещавани. У нас също има лицензирани онлайн оператори, за които може да прочетете повече в сайта на Nostrabet, където за всеки един има обстойни ревюта и анализи. За развитието на компаниите от хазартния сектор може съдите по тяхното положително влияние в света на спорта. Много от букмейкърите в страната са спонсори на редица български спортни клубове и състезатели, което разбира се е похвално.

Възможността за развитие в някоя от водещите онлайн букмейкърски компании не е за подценяване, понеже бизнесът се развива във възходяща посока и очакванията са ръстът да се запази. Добрата новина е, че дори да започнете като обикновен служител в някоя от тези компании, вие имате шанса да се изкачите в йерархията на компанията и по този начин да развиете своята кариера. В следващите редове ще разгледаме кои са най-предлаганите позиции, от които може да стартирате.

Обслужване на клиенти и поддръжка

Едни от най-често срещаните обяви за работа, които се предлагат от водещите онлайн сайтове за залози и игри у нас, са свързани с обслужването на клиентите. Всеки желаещ има шанс да стане част от екипа на някоя компания, като ще трябва да отговаря за обслужването на клиентите и справянето с техните въпроси, когато те потърсят компанията. За тази цел всеки ще трябва да има поне бегли познания по специфичната терминология при букмейкърите, за да успее да се справи с работата. Специалистите съветват да се подготвите още преди интервюто, за да направите впечатление. Един от последните онлайн оператори в страната - Palms bet, беше сред най-активните работодатели през втората половина на 2018 година, понеже разширяваше дейността си и поради тази причина трябваше да привлече нови кадри. Може да следите сайтовете за работа и за бъдещи предложения от компанията.

Доста активни за отдела по обслужването на клиентите са и други букмейкърски брандове. Може би най-разпространеното име от бранша у нас - Efbet, също предоставя кариерно развитие в своя онлайн раздел от бизнеса. Според проучванията заплатите за поста Customer support при повечето фирми не падат под 1000 лева нетно възнаграждение. Работата обаче, в повечето случаи, е на смени и трябва да съобразите този факт с другите си задължения. Добрата новина е, че подобен пост позволява да се изкачите в йерархията на дадена компания и например да заемете по-важна позиция, отговаряйки за партньорствата на компанията. Според специалистите, позицията за работа по поддръжката в един онлайн букмейкър може да се окаже трамплин към по-големи върхове.

Графичен дизайнер

Доста често срещана позиция при сайтовете с обяви за работа. Рядко обаче някой букмейкър търси подобен кадър. Когато го прави обаче, това в повечето случаи означава, че търси разширяване на екипа. Графичните дизайнери трябва да отговарят за изработването на разнообразни банери и рекламни материали за компанията работодател. Анализите показват, че операторът Winbet доста е разширил екипа си от графични дизайнери в последните месеци, като доказателството се вижда в уебсайта на бранда. Служителите на тази позиция би трябвало да познават и да работят свободно със софтуер като Adobe Photoshop, InDesign, Adobe Premier и други. Възнагражденията за графичните дизайнери в повече фирми варират около 1500 лв., но при онлайн букмейкърите очакваната заплата е повече, но и задълженията не са никак малко. Все пак това е престижна позиция, за която трябва да имате и умения.

Програмист

Определена само с една дума, тази позиция не става напълно ясна. Програмирането има доста различни измерения, като в сферата на онлайн букмейкърите има някои предложения, които са най-често срещани. Сред най-популярните са .Net web developer, Java developer и C# Developer. За първата позиция имаше обява от британския букмейкър Bet365, в която не беше спомената точна заплата, но възнаграждението за подобна позиция в големите фирми варира между 4000 и 6000 лева. Освен това се предлагат и други допълнителни благинки, като карти за отстъпка, карти за фитнес и други. Разбира се, подобни позиции са едни от най-желаните, но за тях в повечето време липсват подходящи кадри. Ако обаче имате нужните знания и умения да работите на подобна позиция в някой онлайн оператор за залози и игри , определено ще останете доволни. След време, позицията ви на обикновен разработчик може да прерасне в Team Leader, което ще ви изкачи в йерархията на компанията.

Обявите за работа от страна на водещи онлайн букмейкъри в България не липсват. Тези компании са сред най-големите от бизнес гледна точка и определено си заслужава да работите за тях. Разбира се, те предоставят и възможност за кариерно развитие, което ще ви мотивира допълнително. Така че, ако се чувствате способни да изпълните изискванията им, нищо не ви пречи да се пробвате.


Анкета
Какво искате да се подобри на сайта Rabota.bg
Функциите
Да има по- голям избор от обяви
Да има по- голям избор работодатели
Сайта е сложен за използване и ми е трудно да се оправя
Всичко посочено
RSS Новини