ВсичкиИнтервютаHR ТенденцииКариерно развитие
Медийни

Можем ли да направим кариера в онлайн букмейкърска компания у нас?

Автор: Росица Радоева  |  Дата на публикуване: 2019-01-09 17:42:00  |  Промяна: 2019-01-10 09:09:25

Разберете повече за позициите графичен дизайн, програмист и обслужване на клиенти в Efbet

Нивото на безработицата у нас продължава да намалява през последните месеци, но въпреки това сайтовете с обяви за работа са пълни. Ако сте част от хората, които търсят работа или кариерно развитие в Efbet прочетете цялата статия. Ще насочим вниманието ви към онлайн сайтовете за залози и игри, които оперират легално на територията на страната и ще разгледаме какви възможности за работа предлагат те.

Защо точно кариера в онлайн хазартния бизнес?

В последните години букмейкърските компании заеха важно място в бизнеса и спокойно те могат да бъдат посочени като едни от най-стабилните във финансово естество. Разбира се, хазартният сектор представлява и локалните обекти за залози и игри, но целта ни е да ви представим възможностите за развитие в онлайн сферата. През изминалите няколко години все повече хора прибягват до залози онлайн, като това се дължи и на развитието в технологичния сектор. С напредването на мобилните технологии компаниите в букмейкърския бранш станаха все по-търсени, а сайтовете им все по-посещавани. У нас също има лицензирани онлайн оператори, за които може да прочетете повече в сайта на Nostrabet, където за всеки един има обстойни ревюта и анализи. За развитието на компаниите от хазартния сектор може съдите по тяхното положително влияние в света на спорта. Много от букмейкърите в страната са спонсори на редица български спортни клубове и състезатели, което разбира се е похвално.

Възможността за развитие в някоя от водещите онлайн букмейкърски компании не е за подценяване, понеже бизнесът се развива във възходяща посока и очакванията са ръстът да се запази. Добрата новина е, че дори да започнете като обикновен служител в някоя от тези компании, вие имате шанса да се изкачите в йерархията на компанията и по този начин да развиете своята кариера. В следващите редове ще разгледаме кои са най-предлаганите позиции, от които може да стартирате.

Обслужване на клиенти и поддръжка

Едни от най-често срещаните обяви за работа, които се предлагат от водещите онлайн сайтове за залози и игри у нас, са свързани с обслужването на клиентите. Всеки желаещ има шанс да стане част от екипа на някоя компания, като ще трябва да отговаря за обслужването на клиентите и справянето с техните въпроси, когато те потърсят компанията. За тази цел всеки ще трябва да има поне бегли познания по специфичната терминология при букмейкърите, за да успее да се справи с работата. Специалистите съветват да се подготвите още преди интервюто, за да направите впечатление. Един от последните онлайн оператори в страната - Palms bet, беше сред най-активните работодатели през втората половина на 2018 година, понеже разширяваше дейността си и поради тази причина трябваше да привлече нови кадри. Може да следите сайтовете за работа и за бъдещи предложения от компанията.

Доста активни за отдела по обслужването на клиентите са и други букмейкърски брандове. Може би най-разпространеното име от бранша у нас - Efbet, също предоставя кариерно развитие в своя онлайн раздел от бизнеса. Според проучванията заплатите за поста Customer support при повечето фирми не падат под 1000 лева нетно възнаграждение. Работата обаче, в повечето случаи, е на смени и трябва да съобразите този факт с другите си задължения. Добрата новина е, че подобен пост позволява да се изкачите в йерархията на дадена компания и например да заемете по-важна позиция, отговаряйки за партньорствата на компанията. Според специалистите, позицията за работа по поддръжката в един онлайн букмейкър може да се окаже трамплин към по-големи върхове.

Графичен дизайнер

Доста често срещана позиция при сайтовете с обяви за работа. Рядко обаче някой букмейкър търси подобен кадър. Когато го прави обаче, това в повечето случаи означава, че търси разширяване на екипа. Графичните дизайнери трябва да отговарят за изработването на разнообразни банери и рекламни материали за компанията работодател. Анализите показват, че операторът Winbet доста е разширил екипа си от графични дизайнери в последните месеци, като доказателството се вижда в уебсайта на бранда. Служителите на тази позиция би трябвало да познават и да работят свободно със софтуер като Adobe Photoshop, InDesign, Adobe Premier и други. Възнагражденията за графичните дизайнери в повече фирми варират около 1500 лв., но при онлайн букмейкърите очакваната заплата е повече, но и задълженията не са никак малко. Все пак това е престижна позиция, за която трябва да имате и умения.

Програмист

Определена само с една дума, тази позиция не става напълно ясна. Програмирането има доста различни измерения, като в сферата на онлайн букмейкърите има някои предложения, които са най-често срещани. Сред най-популярните са .Net web developer, Java developer и C# Developer. За първата позиция имаше обява от британския букмейкър Bet365, в която не беше спомената точна заплата, но възнаграждението за подобна позиция в големите фирми варира между 4000 и 6000 лева. Освен това се предлагат и други допълнителни благинки, като карти за отстъпка, карти за фитнес и други. Разбира се, подобни позиции са едни от най-желаните, но за тях в повечето време липсват подходящи кадри. Ако обаче имате нужните знания и умения да работите на подобна позиция в някой онлайн оператор за залози и игри , определено ще останете доволни. След време, позицията ви на обикновен разработчик може да прерасне в Team Leader, което ще ви изкачи в йерархията на компанията.

Обявите за работа от страна на водещи онлайн букмейкъри в България не липсват. Тези компании са сред най-големите от бизнес гледна точка и определено си заслужава да работите за тях. Разбира се, те предоставят и възможност за кариерно развитие, което ще ви мотивира допълнително. Така че, ако се чувствате способни да изпълните изискванията им, нищо не ви пречи да се пробвате.


Анкета
В каква сфера на дейност търсите работа?
ИТ и телекомуникации
Маркетинг
Търговия
Услуги
Финанси
Инженерни дейности
RSS Новини