ВсичкиИнтервютаHR ТенденцииКариерно развитие
Медийни

Кампания "Обядвай с шефа на" запознава младите хора с бизнеса

Автор: Росица Радоева  |  Дата на публикуване: 2020-01-10 16:00:00  |  Промяна: 2020-01-10 16:21:28

Това интервю е от поредицата, в която споделяме обратната връзка на студенти и мениджъри след срещата им за обяд.

Независимо в каква област работиш или колко дълго време градиш кариерата си, срещата с лидер на голяма компания може да ти отвори вратите към едно по-светло кариерно бъдеще.

Какво означава за студентите среща с един такъв човек, който ще предаде безценен опит и съвети? Колко всъщност е важна обратната връзка от студентите за лидерите на компаниите?

На тези и много други въпроси си отговориха лидерът на ОББ Петър Андронов и студентът Радослав Русинов.

Това интервю е от поредицата, в която споделиме обратната връзка на студенти и мениджъри след срещата им за обяд в ресторант „Капитан Кук“. 

Петър Андронов e председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Обединена българска банка след придобиването на ОББ от белгийската финансова група KBC Груп през юни 2017 г. Кариерата му в KBC Груп започва през юли 2007 г., когато е назначен за изпълнителен директор на СИБАНК. През март 2008 г. става главен изпълнителен директор, а от март 2011 г. заема позицията и на кънтри мениджър на КВС Груп за България.

Професионалният път на Петър Андронов включва редица позиции в частния банков сектор и БНБ. В периода 2002 - 2007 г. той е главен директор на управление „Банков надзор” в Българската народна банка.

От 2003 г. до май 2007 г. е член на Управителния съвет на Резервния обезпечителен фонд. Участва в изготвянето на действащото надзорно банково законодателство, в това число Закона за кредитните институции, Закона за допълнителния надзор върху финансовите конгломерати, надзорните наредби на БНБ, указания и др. Член е и на Инвестиционния комитет на БНБ.

В периода 2005 – 2007 г. Петър Андронов е наблюдател и член на Европейския банков комитет и на Комитета на европейските банкови надзорници към Европейската комисия.

По същото време е наблюдател и член на Банковия надзорен комитет към Европейската централна банка.
От 2008 г. е член на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България и неин представител в Комитета по банков надзор към Европейската банкова федерация. През 2015 г. е избран за председател на Асоциацията, а през март 2018 г. е преизбран за нов мандат на тази позиция.

1.Какво ще вземете със себе си от участието си в кампанията „Обядвай с шефа на…“?

Отлично, приятно настроение и преживяване с един изключително перспективен, млад и обещаващ талант, който съм сигурен, че някой ден ще обядва с друг млад човек, но този път от моя стол.

2.Какво научихте от студента Радослав Русинов ?

Научих много неща за него, познавам го по-добре. Мисля, че изборът ми е правилен. Научих, че той е човек с амбиции и способности, с които ще стигне далеч.

3.Какво бихте посъветвали бъдещите участници в кампанията?

Нека бъдат себе си, да се забавляват и да не се притесняват, защото не са на изпит, а на обяд.

Радослав Русинов

1. Какво ще вземеш със себе си от инициативата „Обядвай с шефа на…“?

Определено научих от един успял човек как да управлявам времето си, какви качества да развивам в себе си, как да казвам „Не“ и кога да проявявам проактивност.

2.Какво научихте от срещата си с Г-н Петър Андронов?

Изключително много, освен за ОББ Банк чийто изпълнителен директор е, успях да си създам визия за това какво да правя когато стартира моята активна кариера след 3 години.

Взех пример от Г-н Петър Андронов, който е запълвал всяка минута от ученето си и определено си давам сметка, че имам какво още да надградя.

3.Какво бихте посъветвали участниците в следващите издания на „Обядвай с шефа на…“?

Аз дойдох на тази среща много ентусиазиран и си тръгвам още по-ентусиазиран, защото една тава среща не може да не те мотивира да учиш и да работиш.

Ако Ви се струва добра идея да се срещнете с лидера на ТОП компания, може да се включите във второто издание на кампанията, което вече започна и ще продължи до 31 януари 2020г. – https://tothetopinternational.com/lunch-with-ceo/

Инициативата „Обядвай с шефа“ е организирана от ToTheTop Agency и подкрепена от Rabota.bg

 


Анкета
Ще почивате ли по коледните празници?
Да, само официалните почивни дни.
Да, ще си направя дълга почивка от Коледа до Нова година.
Не ще съм на работа.
Още не знам.
RSS Новини