ВсичкиИнтервютаHR ТенденцииКариерно развитие
Медийни

BILLA България представя стажантската си програма на Кариера УНСС 2020

Автор: Анета Христова  |  Дата на публикуване: 2020-10-05 14:23:00  |  Промяна: 2020-10-05 14:29:59

BILLA България предлага стажове на студенти, които желаят да направят своите първи стъпки в професионалната си реализация

BILLA България е първата международна верига супермаркети, която стъпва на българския пазар през 2000 г. Компанията има 131 обекта в 38 града в цялата страна и е лидер по брой магазини у нас.

BILLA България е част от REWE Group, водеща компания в сферата на търговията и туризма в Германия и Европа, оперираща с марките BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA и ADEG. Основана през далечната 1927 г., днес тя осигурява работа на над 360 000 души и управлява 15 700 магазина в 22 европейски държави.

Чрез бранда BILLA, REWE Group е представена в България, Чехия, Русия и Словакия. От 2000 г., когато първият магазин от веригата отваря врати у нас, до днес, компанията разполага със 131 магазина в 38 града. Понастоящем BILLA е петият най-голям работодател в страната, а семейството ѝ наброява над 4 500 души. 24 от тях, тази година отбелязват 20-годишен юбилей заедно с веригата, тъй като са част от историята ѝ от самото начало.

„Вярваме, че служителите ни са сърцето на компанията и заедно можем да постигнем много! Наша мисия е всеки член на екипа ни да се чувства удовлетворен и това е непрекъснат процес. Така можем да обясним и един от основните принципи, от който се ръководим ежедневно – „Фокусираме се върху хората“.

Социалните придобивки, които BILLA предлага на своите служители включват: допълнително здравно застраховане, ежегодни профилактични прегледи, „Пакет при раждане на дете“, съдържащ продукти, необходими за първите месеци на бебето, и поемане на разходите по подновяване на личните здравни книжки на членовете на екипа.

Усещането, за сплотена семейна среда се допълва от разработването на т.нар. Социален фонд. Служителите на компанията доброволно събират средства с цел подпомагане на своите колеги и техните семейства, които се нуждаят от финансова помощ за медицински разходи и лечение, извън услугите, покрити по здравна каса.

BILLA притежава три обучителни центъра, които позволяват на всеки мотивиран член на екипа да израства в компанията. В допълнение, търговската верига непрекъснато развива каталога си с трейнинги на локално и международно ниво, създава платформа за електронни обучения и осигурява езикови курсове и сертифициране на място за служителите, изцяло за своя сметка. Само през последната година, 244 души са се преквалифицирали от аранжор-касиер на позиции с управленчески функции.

BILLA България предлага стажове на студенти, които желаят да направят своите първи стъпки в професионалната си реализация. За целта на Стажантската програма провеждаме Център за оценка, в който одобрените по документи кандидати преминават през различни самостоятелни и групови задачи, и имат възможност да покажат своите способности и знания, след което да се присъединят към екипа на BILLA.

Програмата дава възможност на стажантите да се запознават с основните дейности в отделите, участвайки пряко в различните работни процеси, да приложат своите знания на практика и да работят в екип с професионалисти.

Всяка година се стремим да осигуряваме повече стажантски места за студенти, а успешно преминалите стаж получават реална възможност за кариерно развитие в BILLA. Имаме над 60% успеваемост на ежегодната ни Стажантска програма (стажанти, задържани на постоянна позиция)

Тази година имахме стажанти в отделите ни : „Счетоводство“, „Контролинг“, „ Човешки ресурси“, „ТРЗ и Личен състав“,“ Търговски отдел“,“ Маркетинг“.

- Програма "International Management Trainee" е стажантска програма с продължителност 16 месеца, стимулираща наскоро завършили студенти с отличен успех, като предлага международен обмен и развитие.

 


Анкета
Ще почивате ли по коледните празници?
Да, само официалните почивни дни.
Да, ще си направя дълга почивка от Коледа до Нова година.
Не ще съм на работа.
Още не знам.
RSS Новини