ВсичкиИнтервютаHR ТенденцииКариерно развитие
Медийни

3 милиона българи избират най-желания работодател у нас

Автор: Анета Христова  |  Дата на публикуване: 2020-04-29 17:56:00  |  Промяна: 2020-04-29 18:16:36

Гласувайте и вие тук: https://www.research.net/r/EoC20

За втора поредна година работещите у нас ще определят кой е най-желания работодател в България.

Независимото проучване Employer of Choice се провежда веднъж годишно, като събира анонимна информация от работещи и безработни за желания от тях работодател. Целта на анкетата е да установи как биват възприемани работодателите и защо биха били избрани или отказани от потенциални служители.

Проучването е единствено по рода си на територията на България, предоставяйки шанс на работещите хора за обратна връзка към работодателите. През 2019 година, която беше и първа за Employer Of Choice в България, над 14 000 души взеха участие. През тази година вече над 8500 попълниха анкетата, която можете да откриете тук: https:// research.net/r/EoC20

Според информация от Националния Статистически институт, общия брой на заетите лица в България към 16 март 2020 година е около 3 233 100. Тяхното мнение ще сформира представителната оценка и класация за работодателите през 2020г., като се очаква тази година над 15000 души да дадат своето мнение.

Заради извънредната обстановка, предизвикваща промени на пазара на труда и новини за над 200 хил. завърнали се българи от чужбина, тази година резултатите от Employer Of Choice се очакват с повишен интерес.

"Ниското ниво на информираност за възможностите по позиции, които предлагат от компаниите си остава проблем за работодателите и затова обратната връзка от служителите е изключително важна за бизнеса“  споделят от организатора на проучването.

Всяка компания може да получи индивидуален подробен анализ от избралите я за желан работодател. Това дава възможност на компаниите да установят предимствата и недостатъците, които служителите виждат в тях, с цел да запазят силните си страни и да наблегнат върху подобрение на недостатъците.         


Анкета
Ще почивате ли по коледните празници?
Да, само официалните почивни дни.
Да, ще си направя дълга почивка от Коледа до Нова година.
Не ще съм на работа.
Още не знам.
RSS Новини