ВсичкиИнтервютаHR ТенденцииКариерно развитие
Медийни

9 начина служителите да останат мотивирани през летния сезон

Автор: Росица Радоева  |  Дата на публикуване: 2016-02-08 09:43:00  |  Промяна: 2016-02-23 14:49:08

Експерти на човешките ресурси и бизнес мениджъри споделят своите топ 9 съветa да бъдете успешни

Експерти на човешките ресурси и бизнес мениджъри споделят своите топ 9 съветa как може работодатели да мотивират служителите по време на летните месеци, когато продуктивността е по-ограничена.

Ето няколко съвета от експерти по човешки ресурси:

1. Провеждането на срещи на открито повишава изключително много продуктивността на работата. В същото време вие може да съчетаете полезното с приятното, като ползите от слънцето в нормални граници е безопасно, пише в свой коментар Доминик Джоунс, вицепрезидент човешки ресурси на голяма IT компания. Така че вместо да провеждате вашите срещи на закрито, вие можете да се наслаждавате на слънчевите дни извън офиса.

2. Организирането на тиймбилдинг е философски метод за работа, който позволява създаването и развитието на колективни ценности в една организация, фирма или институция. Провеждането на „Ден на игрите“, в който всеки може да донесе храна или напитки и да бъде облечен с тениска на своя любим отбор, е добър метод за сплотяването на екипа. Организирането на турнири между служителите, както и включването в събития , доказано прави хората по-щастливи.

3. Компанията да планира летни излети, като мини голф, билярд, боулинг, което е чудесен начин да мотивира служителите. Освен това се оформят и укрепват добри взаимоотношения между работниците, което води до създаването на нови идеи за работа.

4. Изграждайте фирмена култура и ценности, които са близо не само до вас, но и до целия персонал. Акцентирайте върху ценностите , на които вие самите държите и при общуването на хората с вас, те ще личат дори и без да ги натяквате постоянно

5. Създаването на “Happy hour” за служителите. Изпращането на имейли до колегите може да бъде и забавна дейност, като например публикувате снимки с освежаващи напитки.

6. Възможност да работите от вкъщи един ден от седмицата. Това стимулира служителите още повече, както и това да си тръгнат петък по-рано, ако през седмицата са свършили възложените задачи

7. Създаване на гъвкаво работно време. С наличните технологии, като видеоконферентни разговори и мобилни приложения, работниците могат да бъдат също толкова продуктивни, както в офиса, така и навън.

8. Накарайте ги да бъдат по-креативни, да прекарват времето си в компанията, разработвайки нови проекти и да предлагат нови решения за клиентите.

9. Награди за служителите чрез бонуси или почивен ден. Знаейки, че ще получите възнаграждение, вие се стремите да си вършите качествено работата. За да се запази мотивацията във всички служители, може да се направи допълнителен почивен ден за всички, които са достигнали целите си.

 


Анкета
Какво искате да се подобри на сайта Rabota.bg
Функциите
Да има по- голям избор от обяви
Да има по- голям избор работодатели
Сайта е сложен за използване и ми е трудно да се оправя
Всичко посочено
RSS Новини