ВсичкиИнтервютаHR ТенденцииКариерно развитие
Медийни

ВУЗФ организира Трета национална ученическа конференция на тема „Икономически и социални ефекти от кризите на 21 век“

Автор: Събина Бодурова  |  Дата на публикуване: 2023-01-20 18:02:00  |  Промяна: 2023-01-20 18:02:01

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и Националната асоциация на преподавателите по икономика организират Третата национална ученическа конференция на тема „Икономически и социални ефекти

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и Националната асоциация на преподавателите по икономика организират Третата национална ученическа конференция на тема „Икономически и социални ефекти от кризите на 21 век“, която ще се проведе в хибриден формат на 24 февруари 2023 г. във ВУЗФ, зала 501 и в платформата Google Meet. Събитието е под патронажа на д.ик.н. Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители и доктор хонорис кауза на ВУЗФ.

Основна цел на конференцията е да предостави трибуна на учениците от 11 и 12 клас от всички училища в страната да изложат своята позиция и идеи за отражението на съвременните кризи върху икономиката и обществото като цяло, както и последствията от тях в национален и глобален мащаб. Темата е широкообхватна и всеки ученик може да разработи и дискутира най-значимите и сериозни предизвикателства според него.

В конференцията могат да участват ученици от 11 и 12 клас от всички средни училища в България, независимо от профила им.

Те ще трябва да разработят доклад в обем 5-8 страници и да подготвят презентация на доклада си, която ще изнесат по време на конференцията.

ВУЗФ ще предостави три стипендии за обучение в бакалавърска степен във висшето училище на най-добре представилите се ученици в конференцията. Голямата награда за най-талантливия ученик представлява една стипендия от 100% от таксата за обучение за първата година, за второто място е предвидена една стипендия от 50%, а за третото една стипендия от 20% от таксата за обучение за първата година.

Селекцията на учениците, които ще бъдат отличени със стипендии, ще бъде извършена от специална комисия, съставена от преподаватели във висшето училище. Основните критерии за оценяване са:

– Оригиналност и атрактивност при представянето

– Яснота и логичност на изложението

– Умение за аргументиране на собствени идеи и виждания

– Стилово и техническо оформление

- Стил на презентирането

Важни срокове:

Краен срок за подаване на заявки за участие с доклади: 15 февруари 2023 г. на следния линк: https://vuzf.bg/student-conference

 

Краен срок за изпращане на пълните доклади: 20 февруари 2023 г. на е-mail: marketing@vuzf.bg

Докладите ще бъдат представени под формата на презентации по време на конференцията на 24 февруари 2023 г.

Краен срок за регистрация за участие в конференцията без представяне на доклад: 22.02.2023 г. на е-mail: marketing@vuzf.bg.

Участието в конференцията е без такса.

Изискванията за оформление на докладите можете да видите ТУК.

Най-добрите доклади от конференцията ще бъдат рецензирани и включени в електронното ученическо списание „Икономисти на бъдещето“, издавано от издателството на ВУЗФ „Св. Григорий Богослов“.

Участниците в конференцията ще получат сертификати за участие, подписани от ректора на ВУЗФ проф. д.ю.н. Борис Велчев.

На база подадените заявки за участие с доклади и пълните доклади ще бъде изготвена програмата на конференцията.

За контакти и допълнителна информация: тел. 02/40 15 802; 0882 513 714, еmail: marketing@vuzf.bg


Анкета
Какво искате да се подобри на сайта Rabota.bg
Функциите
Да има по- голям избор от обяви
Да има по- голям избор работодатели
Сайта е сложен за използване и ми е трудно да се оправя
Всичко посочено
RSS Новини