ВсичкиИнтервютаHR ТенденцииКариерно развитие
Медийни

4000 студента от УНСС и над 41 международни и български компании се срещнаха за втора поредна година

Автор: Росица Радоева  |  Дата на публикуване: 2018-05-11 11:54:00  |  Промяна: 2018-05-11 11:54:25

Над 40 фирми и повече от 4000 хиляди студента посетиха форум Кариера УНСС 2018

На 10 май Rabota.bg, заедно със Студентски съвет на УНСС, се проведe за втора поредна година едно от най-големите кариерни събития "Кариера УНСС 2018", в което срещнаха над 4000 студенти с най-големите компании от реалния бизнес в България. Основната цел на форума беше да се спомогне развитието на студентите като си намерят по-лесно работа след като завършат образованието си.

В четвъртък на 10 май събитието откриха ректора на УНСС, проф.д.ик.н. Стати Статев, министъра на труда и социалната политика Бисер Петков , Росица Радоева от Rabota.bg, част от Инвестор.БГ АД и Кристиян Маджуров – прецедател на Студентски съвет в УНСС

Г-н проф.д.ик.н. Стати Статев приветства всички участници с думитеКариера УНСС е пролетното издание на кариерите в България, което искаме да се превърне в една ежегодна традиция за всички представители на бизнеса и образованието.

"Студентите на събитието имаха възможност да посетят над 40 големи български и международни компании, предлагащи стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори. Компании от сферата на ИТ, телекомуникации и BPO, консултантски фирми, рекламни агенции, производители, търговски фирми, финансови институции, банки се включиха в събитието.

Самото мероприятие стартира още през 2015 година, като през годините то се утвърди като бизнес форум, който се приема с голям интерес от студентите и докторантите", разказа за събитието Даниел Парушев, президент на студентския съвет на УНСС.

Идеята на проекта е да се създадат реални предпоставки за ускоряване на връзката между бизнеса, университета и професионалното развитие на студентската общност на УНСС спомена Росица Радоева Project manager на Rabota.bg.

В рамките на "Кариера УНСС 2018" бяха направени няколко десетки презентации на топ компании. Студентите, търсещи работа или стаж, подготвиха своите CV-та и мотивационни писма, за да могат да ги представят на предпочитаните от тях компании. Един от най-ценните елементи на събитието беше провеждането на презентации и уъркошопи на компании от различни сфери на дейност. В него участие взеха и  НR специалисти, които през целия ден на събитието бяха на разположение на студентите. Те консултираха всички студенти, как да изпъкнат пред своите връстници с интересно и дизайнерско СV и мотивационно писмо.

Традиционното организиране на събитието е резултат от неговата актуална, непреходна цел – представянето на широка гама от възможности за кариерна реализация на студентите. Неслучайно форум „Кариери УНСС 2018“ се радва на непрестанно нарастващ интерес и е определян от обучаемите като „Кариерно израстване“

Организатори на събитието са Студентският съвет и Rabota.bg (част от Investor Media Group), с подкрепата на Междууниверситетски център за развитие на кариерата.

Форумът е под патронажа на Ректора на УНСС – проф. д.ик.н. Стати Статев

 


Анкета
Колко често работодателят ви позволява да имате "home office?"
Поне веднъж в седмицата
Нямам възможност да работя от вкъщи, защото работата не ми го позволява
Работя от вкъщи, когато съм болна/ен
Мога да работя от вкъщи без ограничение
RSS Новини