Курс
Обява
Национална Камара за Мода на Република България

ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС НА ТЕМА “ТАНЦУВАЩА МОДА - МОДА В ДВИЖЕНИЕ” - D A N C E F A S H I O N
Описание
СЪВЕТА ПО МОДЕН ДИЗАЙН НА НАЦИОНАЛНАТА КАМАРА ЗА МОДА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ,

СПИСАНИЕ ЗА МОДЕН ДИЗАЙН “СТУДИО НАДИН СТАЙЛ” И АЛБЕНА АД

С ПОДКРЕПАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ

организират

ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС НА ТЕМА “ТАНЦУВАЩА МОДА - МОДА В ДВИЖЕНИЕ”D A N C E F A S H I O N“Мода и движение” е събитие, което свързва по специален начин мода, кино, театър, музика и култура. Предназначено е за млади таланти, ученици и студенти от 15 до 30 години без ограничение за образование и професионална квалификация. Достатъчно е да имат страст към модата и да я обичат.

ОСНОВНА ТЕМА:

1. Връзката между модата и танца в различните му проявления: танцът като движение, като елегантност на тялото, като взискателност към форми и хармонични пропорции, танцът като шоу, танцът като обичай, като спектакъл, като израз на радост, тъга, любовно тържество, танцът като изкусител и като велик стимул за сътворяване на мода.

2. Представането на дрехата по време на танц, дрехата сътворена да открива, а не само да покрива тялото.ЦЕЛИ:

1. Да развие творческия потенциал и въображение на младите хора в България.

2. Да обедини една силна културна предпоставка, предназначена за трудовия сектор.

3. Да обедини областите култура и икономика, макар и с различни характеристики.УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:

• Изпращайте по 5 бр. непубликувани модни скици за избраният от Вас стил във формат А3 с подробно описание и легенда за материалите, които ще се използват за изработката им. На гърба на скиците напишете последователен номер. Изпращайте на адрес: 4000 Пловдив, ул. “Княз Ал.І Батенберг” 51, ет. 1 за Първи национален конкурс на тема “Танцуваща мода-мода в движение”.

• Кратко есе, в което трябва да мотивирате Вашето вдъхновение от света на танците и музиката в стил фолк, поп фолк, рок, джаз, рап, хип-хоп, латино, танго, самба, полка, валс, блус, кънтри и др. За класически или модерен танц определете категорията тъй като те имат много. Няма ограничение за стиловете музика и танц, както и няма ограничение в колко и с какви стилове музика и танц ще се изберете да се представите.

• Aвтобиография, стационарен и мобилен телефон, пощенски и електронен адрес, такса от 12 лева с ДДС за всеки стил, платими по банков път: Национална Камара за Мода – България, банкова сметка – 107 647 25 63, банков код – 621 7 630 7, Булбанк АД - клон Пловдив за Първи национален конкурс на тема “Танцуваща мода-мода в движение”. Издава се данъчна фактура.

Непълни данни и комплект от документи няма да се разглеждат.НАГРАДИ:

• Първите трима победители, събрали най-много точки ще представят България като гост-дизайнери на италианския конкурс в Калабрия, Италия.

• Парични награди от 250 до 1000 лева.

• Изработка на колекция от модели за изявена българска модна къща.

• Обличане на звезди от шоу- бизнеса.

• Спонсорства.ЖУРИРАНЕ:

Звезди от шоу-бизнеса, изявени български дизайнери, международни експерти, Национален съвет по моден дизайн, Медиен моден съвет.СРОКОВЕ:

КРАЕН СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА МАТЕРИАЛИ ЗА УЧАСТИЕ: 31 януари 2006г. / Важи пощенското клеймо. На място на адреса на получаване до 23.00часа/31.01.2006 /ОБЯВЯВАНЕ НА ФИНАЛИСТИТЕ:01.04.2006г.

на интернет адрес: www.dancefashion.orgОЦЕНЯВАНЕ И КЛАСИРАНЕ НА ФИНАЛИСТИТЕ: 1-2 юли 2006г.

Бялата лагуна /между Балчик и Албена/. Шоу-спектакли на звездите. Крайно класиране. Тържествен коктейл.Забележка:

1. Участници, които са спечелили сертификати за най-добър идеен проект по скица от I, II или ІІІ Национален конкурс за млади стилисти, дизайнери и модни таланти, получават 1 точка бонус при класирането в Dance Fashion.

2. Финалисти от I, II или ІІІ Национален конкурс за млади стилисти, дизайнери и модни таланти, класирани на 1-во, 2-ро или 3-то място, получават още 2 точки бонус при класирането в Dance Fashion.

3. Очаквайте до 10.01.2006 www.dancefashion.org

4. Контакти на тел. 032/62 09 29 и на адрес: nsmd@abv.bg; editor@nadin.bgКонкурсът стартира със съдействието на г-жа ХРИСТИНА ХРИСТОВА - народен представител и Евронаблюдател на България в ЕС и г-н ГАБРИЕЛЕ ПАРЕНТЕ - член на Консултативния съвет на Национална камара за мода и консултант по международни проекти на Италия за България
Цена на курса:
12 лв.
Вид на курса:
Категория:
Други курсове
Начална дата:
31.12.2005
Крайна дата:
31.01.2006
Място на провеждане:
Телефон:
032/ 62 09 29
Лице за контакт:
Съвет по моден дизайн на Национална камара за мода
Организация:
Национална Камара за Мода на Република България
Емайл:
adv@fashionweek.bg


Сайтът предлага лесен и бърз достъп до близо 259 054 автобиографии и 39 431 работодатели. Чрез по-добрите менюта за работа, както и с повечето функции, които предлага, Rabota.bg доближава Работодатели и Кандидати като улеснява връзката между тях.
Анкета
В каква сфера на дейност търсите работа?
ИТ и телекомуникации
Маркетинг
Търговия
Услуги
Финанси
Инженерни дейности
RSS Новини