Курс
Обява

Аква терапия. Лечебен танц и движение. WATSU
Описание
Аква терапия. Лечебен танц и движение. WATSU

11-12-13-14 ЯНУАРИ 2019г.

Ваканционен Комплекс ОСТРОВА

с. Бели Осъм, общ. ТроянОбичате ли водата и искате ли да се научите да работите в и с нея?

Искате ли да научите терапевтични техники, който се основават на нулева гравитация, позволяващ триизмерни движения, които иначе не биха били възможни и чрез които ще освобождавате тялото и ума?

Открийте АКВА ТЕРАПИЯ -WATSU!

Какво е Аква терапия –WATSU

Watsu терапия е създадена от Харолд Дул в начаото на 1980г. в Северна Америка. Watsu e първата в света форма на Аква терапия и през годините се превърна в дълбочинен метод за работа с тяло във вода. Подобно на масаж, тя може да се приложи професионално или споделена със семейството и приятелите. Като водна терапия WATSU оказва влияние на симпатиковата и парасимпатиковата нервна система. Има благоприятни ефекти при физически травми, терапаветчно приложение при психо-емоционални проблеми. При невромускулни травми, стрес, хронична болка, дискомфорт по време на бременност, както и за рехабилитация на хора със специални нужди

Метода е подходящ за всички възрасти, без значение от пола, независимо от това дали умеете да плувате. WATSU е терапия, която позволява на тялото да се движи в 3 измерения при липса на гравитация и в абсолютен топлинен комфорт. Водата е 32- 34 градуса. WATSU е уникален масаж, който не сте изпитвали и чрез който ще се освободите от всякакъв вид напрежение. Благодарение на липсата на гравитация, водата може да мобилизира цялото ви тяло в три измерения, които не се срещат в друг вид масаж, тъй като комбинацията от масаж на маса и гравитация винаги ограничава възможните ходове.Това не е масаж само чрез движения генерирани от терапевта, но и от интуитивни движения от собственото тяло, използва се свободата, която водата дава, за да се постигне възстановяване и благополучие. Това е мощна физическа и духовна техника, клиентите често я описват като състояние на унес, като „ летящ свободно в небето”. По време на Watsu сесия ще бъдете поканени в топла вода на постоянната дълбочина.Вашият терапевт ще плува и ще Ви подкрепя.Със затворени очи започвате процеса на дълбока релаксация.Нежни движения и хореография, според потребностите, ще Ви отведе до един наистина уникален терапевтичен опит. Възроденото спокойствие на физическо, емоционално и умствено ниво ще остане с Вас дълго след сесията. Тренинг програмата е създадена, за да гарантира професиналната Ви компетентност да започнете предлагането на аква сесии, чрез които да посрещнете потребностите на клиентите и да ги водите в процеса на трансформация. Основни фокуси на програмата: Невербална комуникация. Общуване тяло-тяло. Терапевтични инструменти за терапия във вода. Ресурси за подкрепа на клиентите и начини за работа с хора с различни размери и условия. Специфични техники за работа в различни области на тялото. Най-често срещани проблеми. По време на този 4-дневен тренинг ние гарантираме, че ще получите достатъчно информация и техники, така че вашето обучение да върне незабавни ползи за вашите клиенти / пациенти. Програмата е изключително практична, с 70% от часовете са в басейна, 30% в зала, специално подготвени материали.

След приключване на обучението Вие ще:

Обогатите знанията и уменията си за аква терапия. Научите как да изполвате аква техники, вдъхновени от Watsu и да ги споделяте за професионално и лично развитие. Безопасно и ефективно движение на тялото във вода. Описание и прилагане на седем принципа на Watsu.Използване на подходяща механика на тялото с цел подобряване работата с клиентите и увеличаване на ефективността на сесиите.

Какво още ще научите по време на тренинга:

Как да използвате емпатия и тоник-диалог, за да създадете среда, която е безопасна и подхранваща за / клиента / пациента. Способността да слушате тялото на клиента, да разбирате неизяснените му нужди и да го придружавате в пътуване към по-добро качество на живот. Свойствата на водата и как да я използвате във ваша полза.

4 различни пози, които ви позволяват да работите в безопасност и стабилност, докато изпълнявате както статични, така и динамични техники.

Как да използвате водата като триизмерна маса за масаж, в отсъствие на гравитация. Принципите на биомеханиката и движението, специфични за водната среда. Способността да поддържате пациента без усилие и безопасно, по физиологичен и удобен начин в странично лежене, легнало положение и в седнало положение. Повече от 30 техники за отпускане, разтягане и мобилизиране на цялото тяло на вашите пациенти, като използвате правилно и ефективно биомеханиката на клиента и вашата собствена. Разбиране на целите и очакваните резултати за всяка от представените техники. 7-те принципа на Watsu Да развиете възприятието си за дишането на пациента и как да регулирате прогресията на движенията към тази динамика. Да развиете вътрешно спокойствие, за да работите с присъствие.да разпознавате личните граници, собствените си и тези на вашите пациенти, както и как да ги пресичате по уважителен и конструктивен начин ("запълване на пространството между пациентите и себе си"). Насоки за здравни грижи за терапевт.аВодещ: Джовани Бакарини- основател на международно училище за аква терапия- WATSU.

Участниците в този тренинг ще имат възможност да продължат обучението си,което ще се състои в три модула по пет дни. Възможна е и промяна в структурата на обучението с цел достъпността на обучението за повече хора.Място на провеждане:

Ваканционен Комплекс ОСТРОВА

с. Бели Осъм 5662, общ. Троян

Стандартна цена 880лв.

Цена с отстъпка 660лв. С включена такса за семинара, 4 нощувки в двойна стая, закуска, материали за обучение, 10% отстъпка за спа процедури.

За двама души цената е 1180 лв.З

WATSU Е РАДОСТ ДА СЕ ДАВА И ПОЛУЧАВА!

Повече информация за метода и процеса:

ЗА Watsu:Watsu е основан през 1980 г. От Харолд Дул, в Харбин Хот Спринг, Калифорния. Харолд Дул е поет от движението „ Сан Франсиско Ренесанс“, пътувал по света. По време на дълъг престой в Япония, където е изучавал Дзен Шиацу с Мастер Масунага. Скоро основава училище „ Шиацу“ в Северна Калифорния. Поставя масажна маса в басейн с термални води и скоро осъзнава, че като държи клиента си той не се нуждае от масажна маса. Така се ражда

Watsu . Днес метода се е развил благодарение на специалисти от различни дисциплини. Практикува се от физиотерапевти, психотерапевти, йога, кинезитерапевти и др. Прилага се при различни симптоми, както и за личностно развитие за изследване на важни теми за личността, при деца с проблеми в развитието-физически и ментални, при зависимости, травми или само за релаксация. Медицински центрове, спа центрове, които поддържат висок клас на предоставяне на услуги за лечение и възстановяване предлагат този метод като услуга за своите клиенти.Терапевтични ползи от WatsuФизиотерапевтите и остеопатите, психотерапевтите, които включват Watsu в техния набор от умения, получават мощен инструмент за лечение на техните пациенти във водната среда, улесняващи благосъстоянието при:

Ортопедични състояния, които могат да се възползват от Watsu:

Условия, които са засегнати от мускулни спазми или контракции, болка и / или намален обхват на движение. Болка в гърба.Травмати.

Неврологични състояния, при които Watsu може да допълни рехабилитационната терапия:

Удар.Мозъчни наранявания. Гърчове на гръбначния мозък.Церебрална парализа.Болестта на Паркинсон.Множествена склероза. Синдром на Даун, синдром на Rett и др.

Различни видове артрит, които могат да се възползват от Watsu:

Остеоартритът. Ревматоиден артрит.

Дихателна рехабилитация, подкрепена от Watsu:

Астмата. Кистозна фиброза. Хронична пневмония. ХОББ.

Възстановяването на пациентите след голяма хирургия е значително подобрено чрез Watsu.

Пост мастектомия.

Ефектите от фибромиалгия и други функционални разстройства се облекчават чрез Watsu.RSD (синдром на рефлексната симпатетична дистрофия).

Пациентите с хронична болка (психологическа подкрепа като добавка) изпитват голямо облекчение чрез редовните сесии на Watsu.

Групи хора, които могат да се възползват от Watsu като част от програмата им за лечение:

Жертви на злоупотреба (психологическа подкрепа).Синдром на посттравматично стресово разстройство (PTSD).Безсъние .Стресови ситуации, свързани с работата . За личностно развитие и изкуство. За проблеми свързани със забременяване. Деца с хиперактивно поведение. Тревожност, Зависимости и др.Специфични ефекти на Watsu върху тялото.Ефекти върху парасимпатиковата нервна система:Ритмични и повтарящи се движения. Намален сензорен вход (визуална и слухова изолация, загуба на гравитационна сила).Намалена информация за допир (меко триене на кожата във водата чрез движение). Леко стимулиране на вестибуларната система. Физически контакт с терапевта. Използване на специфични ръчни техники върху тялото.Специфични физиологични въздействия върху парасимпатиковата нервна система:

Намален сърдечен ритъм. Забавено дишане. Повишен капацитет за обмен на обема на белите дробове. Периферна вазодилатация. Повишена активност на гладкия мускул (храносмилане).

Намалено активиране на стрийм мускул (скелетно).Намалена спастичност. Стимулиране на имунната система. Подобрено активиране на лимфната система (дренаж).Специфични предимства на релаксацията:

Незабавни:

Повишена мобилност на ставите. Намален мускулен спазъм. Намалено активиране на мускулите. Подобрена вискоеластичност на меките тъкани. Намалено възприятие на болката (между 40 и 60%).Дългосрочни:

Подобрено качество на съня. Подобрено храносмилане и преминаване през червата.Подобряване на реакцията на имунната система и способността й да се лекува. Подобряване качеството на живот и възприемане на здравословното състояние.

Watsu се интегрира и със следните терапии: звукова терапия, автентично движение, аналитична терапия, игрова терапия, артистични практики, трансакционен анализ.

ЗА СЕСИИ: Аква терапия с тяло в топла вода /WATSU/-персонален опит и ключ към нашето лечение и развитие.Вие просто ще плувате със затворени очи. Водата ще разтапя възприятието Ви за форма и пространство. Вашите мускули, стави и прешлени постепенно ще се разтоварват чрез липса на гравитация. Докато се синхронизирате с естествените си ритми, ще се превъртите в серия от вълни, които насърчават удължаването на гръбначния стълб. Чрез следване на естествените ви модели на движение, движението и тишината ще бъдат свързни с тялото в безкрайни вариации, позволяващи на тялото ви постепенно да се развива и да се приспособява отново. Между събуждането и съня ще се потопите в нови пейзажи.Всяка сесия е уникална, като всеки отделен човек. И опита е непредвидими, връщане назад към себе си чрез движенията и тишината на тялото във водата.Нашата роля като практикуващи е да създадем платформа за това уникално пътуване, което да се случи. Където енергията може да тече. Където осъзнаването може да се разшири. Където може да възникне възстановяваване и лечение. И все пак нямаме намерение - самият път е нашият фокус, един безкраен момент. Започваме сесията с разговор,,в който може да споделите всичко, което ви харесва. Това ще ни даде представа за подхода, който трябва да предприемем по време на лечението, което може да се отрази физически, психологически или емоционално. На следваш етап ще имате представа за някои от елементите, върху които може да искате да се фокусирате. Можете също да изберете тема, която да изследвате или просто да се потопите в потока на сесията.ПОДРАВНЯВАНЕ И ПОЗА:Първата ви сесия ще започне с движение и постурална оценка във водата, за да получите представа за вашия тип тяло, стил на движение и структурни нужди. След това просто ще плувате и няма да направите нищо. Теглото ви намалява до около 10% във водата, така че вашият терапевт трябва само да ви подкрепя леко в ключови точки; дори може да заспите. След като тялото ви започне да се развива, умелите ръце на терапевта ще следват тези модели, като постепенно ще направляват тялото ви в движещ се континуум. Чрез издърпване на повтарящи се модели и в по-автентично и течно движение, подкрепящите модели ще се разтварят и тялото ви може естествено да се приспособи отново.РАБОТА С ТЯЛО И РАЗТЯГАНЕ:Водата осигурява отлична среда за терапевтична работа с тяло, едновремменно движение и разпъване. Могат да се прилагат и различни точки от шиацу до спортен масаж, може да мислите и за аква сесията и като тай масаж във вода, със сигурност не се възприема като процес на последователни разтягания на тялото, а като естествено отпускане в резултат на импулсите на тялото.ФИТНЕС И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕПовечето от фитнес програмите се основават на контролирано движение, някои по-повтарящи се от други. Може да се приложи фразата "ум над тялото", но все пак се нуждаем и от обратния подход и позволете на тялото да поеме напълно отговорност. Като избягваме навиците ни за контролирано движение и в по-творчески възможности, освобождаваме първичния израз на тялото. Чрез усещането за добра сензитивност, че подобно качество на придвижването примамва, можем да преработим мускулната памет към по-голяма плавност, гъвкавост и по-голяма ефективност на движението. Чрез усещанята и чувствата, които прояваваме по време на движенията във вода, може да препрограмираме мускулната памет.СТАВИ И ГРЪБНАЧЕН СТЪЛБЛипсата на гравитация отнема теглото на вашите мускули, което позволява на вашите стави да се декомпресират естествено. Лекото краниосакрално задържане във водата може да бъде много ефективно при по-нататъшно освобождаване на напрежението в ставите. Вода е отлична среда, която позволява пълна гама от мобилизация на гръбначния стълб, както и леко, но ефективно сцепление.ЕНЕРГИЕН ПОТОК И ТРАВМАШокът и травмата, физически, емоционални или психологически, са събития, които се случват в тялото ни. Те се определят от ситуация на "битка или полет". Когато няма начин да се борим или да бягаме, нервната система замръзва като механизъм на самозащита. Този отговор мобилизира много енергия в тялото ни и след като излезе от реакцията на замразяване, тя често остава в капан в нашата система, освен ако не знаем как да се освободим. Като позволява на тялото да се развива естествено в свободата на водата, такава натрупана енергия може да намери своя път към изразяване и интеграция. Понякога се случва разтърсване на цялото тяло, тъй като тази енергия се интегрира и в този случай мекият и течният елемент на водата е отлична среда, която позволява такава движеща се вълна да се осъществи по безопасен и затворен начин. Тогава е от съществено значение да се свържат тялото и ума чрез редица практики след сесията, за да се постигне пълна интеграция.УСПОКОЯВАНЕ НА УМА И ДЪЛБОК СЪНГрадския живот често пренасища умовете ни без почивка. Сетивния опит по време на сесията ще насочи вниманието към тялото ви.Докато плавате, мозъчните вълни естествено се забавят в алфа-състояние, пространство между събуждането и съня, което насърчава творческото мислене. Сесия та може да насърчи дълбокия сън и ние го препоръчваме точно преди лягане за тези, които имат проблеми със съня и безсъние.ЕМОЦИОНАЛНО РАВНОВЕСИЕЕмоциите ни са също толкова реални, колкото нашите физически усещания и те не съществуват отделно. Физическото напрежение понякога може да съответства на емоционално задържане. Естественото движение неизбежно ни кара да осъзнаваме такава връзка, което ни води към по-голямо целомъдрие и присъствие.

ЛЕЧЕНИЕ НА БРЕМЕННИ:

Човешките същества прекарват първите девет месеца от живота си във вода. Развиващият се плод се движи свободно, разтяга се и се завърта, докато настъпи моментът да напусне тази удобна водна среда. От раждането бебето трябва да се научи да диша и да се справя с гравитацията, за разлика от плаваемостта. И въпреки, че се случва адаптация, начинът на живот и стрес може бавно да формират тялото в някаква по-скована форма .Бременността може да бъде възможност да се върнете и да преоткриете своето течно тяло в топла вода. Като внимателно следвате дъха си, ще бъдете водени в непрекъснато движение, пробуждащо невинни форми и форми, които имитират вашето вътрешно движение. С 360 ° достъп до вашето тяло във вода, нежно разтягане и масаж могат да облекчат всичките ви болки и напрежения, докато просто пускате и танцувате заедно с бебето си във взаимна флуидна среда.

Аква терапия с тяло в топла вода /WATSU/ за деца:Една история в движение, в която детето е изпълнител и публика. Сесията във водна среда ще бъде представена като игра, чрез която детето трябва да разпознае типичните архетипни форми, които възникват спонтанно по време на сесията, също така в сесията ще бъдат включени движение, ритъм и форма на морските животни.Докато просто плава и се забавлява, детето може да научи медитативен начин да се свързва с водата и да придобие уникално съзнание за собственото си тяло и ум. Включени са елементи на дихателна работа, краниосакрална терапия, звукотерапия

Цена на курса:
660 лв
Вид на курса:
11-12-13-14 Януари 2017
Категория:
Други курсове
Начална дата:
11.01.2019
Крайна дата:
14.01.2019
Място на провеждане:
Друг
Адрес:
с.Бели Осъм, Комплекс Острова
Телефон:
0884669156
Лице за контакт:
Теодора Гецова
Организация:
ЕТ" Текстил-Гецов"
Емайл:
dhs@dir.bg


Сайтът предлага лесен и бърз достъп до близо 277 155 автобиографии и 43 353 работодатели. Чрез по-добрите менюта за работа, както и с повечето функции, които предлага, Rabota.bg доближава Работодатели и Кандидати като улеснява връзката между тях.
Анкета
През лятото ще:
Работите
Учите за изпити
Почивате активно
Ще си търсите работа
Друго
RSS Новини