Курс
Обява
НАТФИЗ \

Професионална школа по “АКТЬОРСТВО ЗА ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР”
Описание
Национална академия за театрално и филмово изкуство - НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” е най-престижното учебно заведение в България в областта на театъра, киното, телевизията и фотографията. В Академията преподават световно известни преподаватели – режисьори, актьори, оператори, фотографи, киноведи, театроведи, драматурзи. Във връзка с Европейската програма за обучение през целия живот (Long life learning) НАТФИЗ организира и през тази учебна година школи за квалификация. Успешно завършилите курса получават УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА КВАЛИФИКАЦИЯ от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов»

Занятията се провеждат в рамките на една учебна година (два семестъра), общо 150 академични часа. Годишната такса е в размер на 900 лв., семестриалната такса - 450 лв. Таксата се внася при записването на всеки семестър.

Занятията се провеждат вечер, два пъти седмично по 3 часа от 18.00 до 20.30 ч.

Записването за школите е до 30 септември. Занятията започва от 01 октомври.

Справки и записвания на касата на Учебния театър, ул. „Раковски”№ 108А.

Тел. 02/92 31 303

www.natfiz.bg“АКТЬОРСТВО ЗА ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР”Подготовката в школата е предназначена за любители и за бъдещи кандидат-студенти, без да е кандидат-студентски курс.

Приемат се всички желаещи, завършили средно образование и ученици.

Част от занятията ще бъдат свързани с етиката в театъра, неговата същност и устройство .

Ще бъдат проведени упражнения за: концентрация, внимание, работа по метода на физическите действия, основни принципи на сценичното движение и техника на говора.

Ползвайки текста на дадена творба, като ситуация, чрез игрови задачи обучаващите се ще бъдат въвеждани в основните принципи на превръщане на литературния текст в театрално събитие.

Като финален етап ще се работи върху части от пиеси, като се набляга на монолози и диалози, което е и част от изискванията за кандидат-студентски изпити в НАТФИЗ.

Обучението завършва със заключителен спектакъл пред публика.

Преподаватели: проф. Анастасия Савинова, проф. Иванка Бенчева, гл. ас. д-р Валерия Кардашевска

Ръководител на школата-проф. Надежда Сейкова

Цена на курса:
450 лв
Вид на курса:
Вечерен
Категория:
Други курсове
Начална дата:
01.10.2013
Крайна дата:
24.05.2014
Място на провеждане:
София
Адрес:
ул. „Раковски”№ 108А
Телефон:
02/92 31 303
Лице за контакт:
Организация:
НАТФИЗ \"КР.САРАФОВ\"
Емайл:
pr.natfiz@gmail.com


Сайтът предлага лесен и бърз достъп до близо 259 310 автобиографии и 39 489 работодатели. Чрез по-добрите менюта за работа, както и с повечето функции, които предлага, Rabota.bg доближава Работодатели и Кандидати като улеснява връзката между тях.
Анкета
В каква сфера на дейност търсите работа?
ИТ и телекомуникации
Маркетинг
Търговия
Услуги
Финанси
Инженерни дейности
RSS Новини