Курс
Обява

IPT курс: Уеб дизайн с HTML 5 (HTML 5 + CSS 3 + JavaScript)
Описание
IPT записва участници за нов курс по уеб дизайн.



Курсът е ориентиран към творчески личности, които имат желание да придобият знания за актуалните технологии и стандарти за уеб разработка.



Курсът Уеб дизайн с HTML 5 (HTML 5 + CSS 3 + JavaScript) се провежда традиционно в съботно-неделна форма.



Курсът представя цялостна методология за проектиране и изграждане на уеб сайтове с W3C/ECMA стандартите HTML 5, CSS 3 и JavaScript. С помощта на примери и готови шаблони на страници се демонстрират структурирането, форматирането и визуалното оформление на информацията. В допълнение на класическите уеб дизайн технологии новото издание на курса ще фокусира разработката на мултимедийни, интерактивни приложения в уеб браузъра.



Курсът включва три модула:



1. HTML 5 - детайлно разглеждане на базовия W3C стандарт за структуриране на съдържанието в уеб страници и създаване на уеб сайтове, както и придобиване на необходимите умения за създаване и редактиране на уеб графика със свободен софтуер (графични редактори GIMP и Inkscape за растерна и векторна графика);



2. CSS 3 - пълно разглеждане на W3C стандарта CSS2 + новостите в CSS 3 ( закръглени рамки, вграждане на шрифтове, трансформации, текстови ефекти, анимация и др.) с акцент върху практическото стилизиране и оформление на уеб страници, разглеждане на конкретни "рецепти" (tips-and-trics) за решаване на най-често срещаните задачи и разглеждане на множество готови шаблони за сайтове, достъпни за свободно използване.



3. Java Script - въведение в скриптовия език за програмиране в уеб браузъра, запознаване с документния обектен модел (Document Object Model – DOM), работата с динамични стилове. Модулът включва практически примери и задачи с използване на DHTML (Dynamic HTML), като например: проверяване на формуляри за грешки чрез JavaScript, пренасочване на браузъра, създаване на динамични менюта с връзки, работа с фреймове, JavaScript анимация, създаване на рекламни банери и др. Представят се готови скриптове за вграждане в уеб сайта на галерии със снимки, менюта и др. разработени на база широко разпространената JavaScript библиотека jQuery. Акцент на това издание на курса е също използването на JavaScript за графична визуализация чрез HTML 5 Canvas елемент, както и други новости в HTML 5.



По време на обучението всеки участник създава собствен шаблон и базиран на него уеб сайт, който може да демонстрира и да използва като основа за следващи проекти.



ПАКЕТ ТРИ МОДУЛА: 54 учебни часа, 360 лв.



5 % отстъпка за участници в предишни обучения на IPT.



Цените са валидни до 22.06.2013.



Тест и Сертификат.



Обучението се води от Траян Илиев - преподавател във ФМИ на СУ с 12 годишен опит и участие / ръководство на множество уеб бизнес проекти (еGovernment, eLearning, WebTV, Web-based GPS Tracking, Web 2.0 Mashups, JavaScript Portlets и др.).



За информация и записване:

тел.: 02 973 38 38

E-mail: office@iproduct.org
Цена на курса:
360 лв
Вид на курса:
Съботно-неделен
Категория:
Компютърен курс
Начална дата:
22.06.2013
Крайна дата:
21.07.2013
Място на провеждане:
София
Адрес:
ул. Слатинска, бл.44
Телефон:
35929733838
Лице за контакт:
Организация:
Ай Пи Ти-Интелекчуал Продъктс енд Технолоджис ЕООД
Емайл:
office@iproduct.org


Сайтът предлага лесен и бърз достъп до близо 286 197 автобиографии и 44 866 работодатели. Чрез по-добрите менюта за работа, както и с повечето функции, които предлага, Rabota.bg доближава Работодатели и Кандидати като улеснява връзката между тях.
Анкета
Какво искате да се подобри на сайта Rabota.bg
Функциите
Да има по- голям избор от обяви
Да има по- голям избор работодатели
Сайта е сложен за използване и ми е трудно да се оправя
Всичко посочено
RSS Новини