Курс
Обява

Школа по МОДНА ФОТОГРАФИЯ
Описание
ПРОГРАМА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО РАЗВИТИЕ ПО МОДНА ФОТОГРАФИЯ

НА НАЦИОНАЛНА МОДНА АКАДЕМИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ



Модна снимка или просто снимката е модна ?



Да си Моден Фотограф, означава преди всичко да си добър Фотограф, който владее отлично своето изкуство и който е специализирал и владее до съвършенство специфичните техники на фотографската мода и с усет към модата и модния дизайн като цяло.



Дейността на Модния Фотограф се присъединява към тази на Фотографа, работещ реклама или тази на Фотографа в студиото в смисъла, в който изработва визуалната си композиция, оригиналността си, стила си, „почерка” си – основни за качествената търговска снимка.



Фотографската специалност „МОДНА ФОТОГРАФИЯ”, изисква висока креативност с познания, редки похвати и точни умения: именно това Ви предлагаме ние в настоящото професионално направление, за да се подготвите директно за професията „МОДЕН ФОТОГРАФ”. . .



Приемете нашата Покана с формуляр за регистриране на Вашето участие !



Програмата за Професионално развитие по Модна Фотография има за цел да Ви осигури едно отраслово фокусирано модно-фотографско образование в една творческа среда, в рамките на европейските и световни стандарти, за да Ви даде възможност за новаторско и творческо развитие и силна професионална гледна точка. Тя Ви предлага възможността да овладеете фотографски умения и развиете бързо идеите си по прости, но стилизирани правила на модното фотографско изкуство. Чрез уважение на твореца във всяка личност, без да Ви налага един стил на модна фотография, Програмата за професионално развитие по Модна Фотография Ви подпомага да изградите и развиете свой собствен « фотографски почерк ».



За кого е предназначена Школата по Модна Фотография?



Чувствате творческия си порив, артистична душа, умеете да си служите добре с молива или сте човек с вкус за обзавеждане на апартаменти, за дизайн на облекла, светът на образите и снимките Ви очарова или просто сте привлечени от идеята за творчество чрез фотография ?

Много възможности съществуват за професионално развитие, изход и пътеки по които да тръгнете. Националната Модна Академия на Република България Ви предлага те да станат достъпни за Вас, с каквито и цели да сте, с каквато и образователна степен да сте, адрес, пол, етническа принадлежност или с други лични и професионални опасения и потребности.

Специализацията във художествените професии е цел, позволяваща на всеки да конкретизира творческия си талант и вкуса си за креативния елемент в една професия. Професията на Модния Фотограф е с профил към творчески, любознателни, отворени към света, привлечени от фотографията и светът на снимката, запалени по модата и модните тенденции личности . . .

Школата по Модна Фотография е за всички, които желаят и търсят най-достъпния начин за интеграция в най-добрите училища, колежи и университети по Мода с престижната специалност и/или специализация „Модна Фотография” в България и извън страната.

Програмата на Школата по Модна Фотография е и за всички Модни Фотографи-любители, за които модата и фотографията са страст, мания и мечта да бъдат неизменна част от света на модните фотографи.

Школата по Модна Фотография е отлична база по изготвяне на моден снимков материал и необходимото ниво модна фотографска култура, за да преминавате успешно високата селекционна летва на международните колежи и униврситети с препоръка от нас и чрез престижно досие.

Програмата ще Ви помогне да откривате бързо работа в модния сектор, но с професионално досие, изграден имидж, международна препоръка в ръка и важната основа по култура в Модата и Модната Фотография. Също така ще Ви улесни при кандидатстване и назначения като Асистент фотограф, асистент във фото агенция, студио, служител във фото служба към агенция за комуникации, реклама, фирма, модна къща, техник във фото студио, фотограф в Прес служба „Мода” или независим Моден Фотограф . . .

Това е начинът за желаещите, по който участниците получават високо професионално мнение и развитие на творчеството си, както и истински диалог с преподавател-корифей в Модната Фотография, способен да Ви ориентира и консултира без времево ограничение.



Кой преподава в Школата по Модна Фотография ?



Вашият Моден Фотограф-Преподавател има отговорността за анотация, поправка и по-добро развитие на творчеството Ви, но най-вече да коментира, съветва, ориентира, информира Вас изцяло обективно и съобразно проектите и заложбите Ви. Може да останете в постоянен контакт след завършването Ви с Вашия Ръководител през цялата Ви кариера на Моден Фотограф! Вашите Модни Фотографи-Преподаватели са корифеи в областта на Модната Фотография със специализирано образование, педагози с международни специализации и квалификации, доказани в сферата на модния бизнес.



Продължителност и периодичност на Школата по Модна Фотография ?



60 астрономически часа

12 седмици /3 месеца/, ако разпределите заниманията и упражненията 2 пъти седмично по 2.30 часа или 8-10 дни всеки месец, разпределени в персонален дневен и часови график по 5 часа седмично или персонален интензивен часови график индивидуално или в малка група. Това изготвяте съвместно с Вашия преподавател и група, която е от 3 до 10 участника.



За Вас Школата по Модна Фотография трябва да бъде време на удоволствие и затова нашата програма „не стресира” участниците с дати за представяне на фотографиите им по задание в съответния модул и етап на обучение и упражнения. Напротив, Вашият Моден Фотограф-Преподавател в Школата по Модна Фотография Ви дава кураж да направите „ капка повече ” с потенциала си и „ капка освободено вдъхновение ”, което се вижда във фотосите Ви след първите няколко седмици, но при условие, че следвате внимателно неговите съветите.



Какво предлага Школата по Модна фотография ?

Провежда се по световно утвърдения успешен френски метод на обучение по Модна Фотография в 7 /седем / модула. Всеки модул се състои от няколко теми, които ще различавате по спецификата на съдържанието им относно фотографски техники и жанрове, модни фотографии, студио, законодателство, агенции, светлина, оптика, цифров образ и приложна информатика, професионален бук... Професионално обучение включва и художествени фотографски занимания за цветове, кадриране и композиция, семиология и естетика на образа, история на снимката . . . Всеки един от 7-те модула през които преминавате до успешното си дипломиране има за цел да Ви въведе в Модната Фотография като получите необходимия обем от знания, умения, владеене на техники и похвати, с които да произвеждате свои собствени проекти. В програмата ще изучавате Модната Фотография чрез анализ на примерни снимкови практики и техники и от Ваши и чужди практики в студио и навън.



Модул 1: Принципи на Модната Фотография

Модул 2: Културни проучвания по Мода и Модна Фотография

Модул 3: Изучаване на принципите на фотографията в студио

Модул 4: Изучаване на техники с помоща на Photoshop

Модул 5: Концепции и стил в Модната Фотография

Модул 6: Работа в екип в сферата Модната Фотография

Модул 7: Изготвяне на фотосесии в студио и на открито



На разположение на участниците ще има професионални и непрофесионални модели, а от техническа страна голямо разнообразие от осветление и принадлежности и компютър за обработка на изображенията. За удобство можете да ползвате собствения си лаптоп.



Очаквани резултати за участниците в Школата по Модна фотография ?



Ще бъдете способни в модулите през, които преминавате да изградите Вашето истинско персонално досие по Модна Фотография; изградено от тенденции с теми по Ваш избор, които Ви вдъхновяват.

Това досие ще бъде вашия паспорт на Моден Фотограф!

Това е най-истинският и неотменим начин да се представяте по време на разговори с потенциални клиенти, в

качеството Ви на Моден Фотограф на самостоятелна практика, за Вашата ингеграция в училищата по мода, дизайн и модна фотография, колежи и университети, при участие в национални и международни фотографски конкурси, в търсенето на стаж и работа, в контактите Ви с професионалисти от модната сфера.

Вашият Моден Фотографски Паспорт ще бъде придружен с висококомпетентна и международно призната препоръка на български, английски и френски език от Националната камара за мода на България, в качеството й на Президент на Европейски Моден Съвет като Представител на интересите на Европейската Комисия за мода и моден дизайн и свързаната неотменно с нея модна фотография, както и като партньор на Европейската и Световната Модна Академия.

Сертификат на степени сертифициращ овладените умения от 1-ва до 6-та степен след успешно преминаване на съответния модул.

Диплом за успешно професионално обучение по Модна Фотография. Официално връчване на дипломите на заключително парти и медийно представяне на дипломантите.

Препоръка и съдействие за последваща международна специализация по Модна Фотография във Франция, Италия, Великобритания и САЩ. Препоръка и съдействие при кандидатстване в Образователни, Културни, Икономически и Хуманитарни Програми на Европейския Съюз, в европейски и международни фотографски конкурси, в платени и безплатни стажове в Европейската Комисия и другите институции на Европейската Общност и партньорските ни модни организации.



Стойност на обучението в Школата по Модна Фотография ?



За участници от България и държавите в Европейски Съюз: 490лв.

За участници от държави извън Европейски Съюз: 540лв.



Включва определено количество работни материали и превод. Европейската виза на участници извън страните-членки на Европейски Съюз се заплаща допълнително за подготовка и издаване с валидност на пребиваването им на територията на България и Европейската Общност за период от 3 месеца до 1 година.



Програмите за професионално развитие на Национална Модна Академия на Република България и в чест на 5-годишнината от учредяването на Националната камара за мода на България, правим реверанс към първите регистрирани участници и обявяваме следните промоции:

- 25% отстъпка от стойността за третите 5 записани участници от страната /важи само за последните 4 места/

- 50% отстъпка от стойността за участници - членове на Национална камара за мода-България. Ако желаете да се присъедините като член, моля пишете до Националния Секретариат на адрес: office@camaramoda.bg или директно се свържете с нашите областни представители: http://www.camaramoda.bg/index.php?lang=bg&page=regional_consultavive_counsel

- 25% отстъпка от стойността за всички записани участници от страната, които не са част от Националната камара за мода на България, но са имали представяне в сесиите на Седмицата на модата в България от 2000г. до днес, с регистрирани участия в конкурсите, продуцирани от Националната камара за мода на България или са членове на партньорски организации.

- 10% отстъпка от стойността за записани участници от страната за следваща записана школа.

- 5% отстъпка от стойността на вашето участие в случай, че запишете за участие 1 или повече ваши приятели и близки в Програмите за професионално развитие на Националната Модна Академия на Република България. За всеки следващ участник получавате посочената персонална отстъпка за Вас.



Място на провеждане на Школата по Модна Фотография ?

гр. София 1000, ул. „Любен Каравелов” 74 / до НДК /

гр. Пловдив 4000, ул. „Кн. Ал.І Батенберг” 51

гр. Варна 9000, бул. „Македония” 82-84

Настаняване и престой на участници от други градове и държави се заплаща допълнително.



Изисквания за участие в Школата по Модна Фотография ?



Не, не е задължително да имате фотографска дарба. Методът, по който се провежда обучението ще Ви научи на основното, за да владеете същността на снимането, да създавате портфолио от снимков материал, да създавате оригинални творчески кадри с модни послания.



Абсолютно, не е задължителна степен на Вашето образование, за да участвате в Професионалните Програми на Националната Модна Академия на Република България. Който и да сте и ако модата и фотографията са вашата страст и мания, вашето мотивирано увлечение, то можете да се запишете в настоящото професионално обучение, което е от 3 до 10 участника в Работна група.



Трябва да имате личен фотоапарат. Препоръчително е наличието на телеобектив, подходящ за портрети (85мм, 100мм макро, 70-200 и подобни), както и на средно или широко варио за целите ръстове (24-70, 17-40 и т.н.).

Минималната възраст за участие е 14 г., но с разрешение на Родител или Настойник.

Цена на курса:
490 лв
Вид на курса:
по 60 часа
Категория:
Други курсове
Начална дата:
01.05.2011
Крайна дата:
31.12.2011
Място на провеждане:
София
Адрес:
ул. „Любен Каравелов” 74 / до НДК / или Школите в Пловдив и Варна
Телефон:
032620929/0879455788/0899807913
Лице за контакт:
Генка Шапкарова, Надя Вълева, Галияна Арсова
Организация:
Национална камара за мода на България
Емайл:
academy@camaramoda.bg


Сайтът предлага лесен и бърз достъп до близо 286 259 автобиографии и 44 891 работодатели. Чрез по-добрите менюта за работа, както и с повечето функции, които предлага, Rabota.bg доближава Работодатели и Кандидати като улеснява връзката между тях.
Анкета
Какво искате да се подобри на сайта Rabota.bg
Функциите
Да има по- голям избор от обяви
Да има по- голям избор работодатели
Сайта е сложен за използване и ми е трудно да се оправя
Всичко посочено
RSS Новини