Курс
Обява

Школа по МОДНА СТИЛИСТИКА
Описание
ПРОГРАМА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО РАЗВИТИЕ ПО МОДНА СТИЛИСТИКА

НА НАЦИОНАЛНА МОДНА АКАДЕМИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ



Обичате Модата ? Имате често оригинални идеи ? Предвиждате да работите в тази сфера?

Ние ви предлагаме истинско "Индивидуално обучение", за да ви направим част от модния свят.



Покана за регистриране на участие



Програмата за Професионално развитие по Модна Стилистика има за цел да Ви осигури едно отраслово фокусирано модно образование в творческа среда, в рамките на европейските и световни стандарти, за да Ви даде възможност за новаторско и творческо развитие и силна професионална гледна точка. Тя Ви предлага възможността да развиете бързо идеите си по прости, но стилизирани правила на модното изкуство чрез уважение на твореца във всяка личност, без да се налага един моден стил, а да Ви подпомага да изградите и развиете свой собствен « стилистичен моден почерк » с който да играете различни роли на модната сцена като Главен Арбитър за стил. Обучението при нас ще ви позволи да познаете бързо потенциала си за този сектор и ще ви помогне да развиете благодарение на вашия ръководител основите и доверието, без които е немислимо да се хвърлите в света на модата.



За кого е предназначена Школата по Модна Стилистика?



- За желаещите да разберат имат ли потенциал за Моден Стилист или да подобрят познанията и уменията си за модно стилизиране, без ограничения по възраст, образование, пол, етническа принадлежност, народност или българско гражданство.

- За всички, желаещи да открият и изградят свой собствен стил на Моден Стилист като изработят добър личен кариерен проект, благодарение на съобразените с Вас съвети на прекия Ви преподавател чрез създаване на скици, колекции и визии чрез рисуване, съчетаване на аксесоари и дрехи върху модели, ‘украсени’ със специфичен грим и прическа.

- За всички, желаещи да придобият добри познания по скициране на модели, изготвяне на модни колекции, стилни фотосесии, медийни публикации и публични презентации на личен стайлинг, на обществени личности и звезди от шоу бизнеса или изцяло на събития и продукции в сферата на креативните индустрии.

- За всички желаещи да изградят и развият професионални възможности на Модни Стилисти, работещи за модни списания, фото и прес офиси и ателиета, магазини, за модни компании и стайлингови агенции чрез свободна практика, както и за всички онези, които биха искали да работят като консултанти на модни списания, продуцентски компании, организация на събития, модни шоута, стайлинг асистенти на Модни ПР или за работещи като стилисти на костюми и гардероб на продукции, вкл. и лични купувачи.

- За всички, желаещи да се интегрират в най-добрите училища, колежи и университети по мода в България и извън страната, с отлични бази по изготвяне на модни скици и модели и необходимото ниво модна култура, за да могат да преминат селекционната летва с препоръка от нас и по досие.

-За всички модни любители, за които модата е страст, мания и мечта да работят в модния свят, за да открият бързо работа в модния сектор, но с професионално досие, препоръка и основа по култура на модата.

-За желаещите да получат професионално мнение и развитие на творчеството си, както и истински диалог с преподавател-корифей, способен да ги ориентира и консултира без времево ограничение.



Кой преподава в Школата по Модна Стилистика?



Вашият Моден Преподавател има отговорността за анотация, поправка и по-добро развитие на творчеството Ви, но най-вече да коментира, съветва, ориентира, информира Вас изцяло обективно и съобразно проектите и заложбите Ви. Може да останете в постоянен контакт след завършването Ви с Вашия Ръководител свободно през цялата ви модна кариера! Вашите Модни преподаватели са корифеи в областта на модния дизайн със специализирано образование, педагози с международни специализации и квалификации, доказани в сферата на модния бизнес.



Продължителност и периодичност на Школата по Модна Стилистика?



60 астрономически часа за 12 седмици /3 месеца/, ако разпределите заниманията и упражненията 2 пъти седмично по 2.30 часа или 8-10 дни всеки месец, разпределени в персонален дневен и часови график по 5 часа седмично или друг интензивен часови персонален график. Това изготвяте съвместно с Вашия преподавател и група от участници, която е от 3 до 10 човека.

За Вас Школата по Модна Стилистика трябва да бъде време на удоволствие и затова нашата програма „не стресира” участниците с дати за представяне на работите им по задание в съответния модул и етап на обучение и упражнения. Напротив, Вашият преподавател в Школата по Модна Стилистика Ви дава кураж да направите „ капка повече ” с потенциала си и „ капка освободено вдъхновение ”, което се вижда в колекциите Ви след първите няколко седмици, но при условие, че следвате внимателно съветите на вашия преподавател.



Какво предлага Школата по Модна Стилистика?



Опростеният прогресивен метод на обучение, ви позволява да изучавате основите на Модната Стилистика, учи ви да нарисувате собствените си идеи в модели, в колекции, дори и да сте се съмнявали в таланта си до сега, учи ви да съчетавате различни стилове и да изграждате такива в колекции само от ваши или от ваши и чужди модели.

Провежда се по световно утвърден успешен френски метод на обучение по Мода и Модна Стилистика в 6 /шест/ модула. Всеки модул се състои от няколко теми, които ще различавате по спецификата на съдържанието им: Мода и Стил. История и тенденции.Семиотика и Модна комуникация чрез кратък анализ на символите. Teкстилна технология. Анализ на цветове. Тенденции. Курс по модна рисунка и стайлинг на колекция. Проучване. Практика. Упражнения.



Модул 1: Професията на Моден Стилист (част 1).

Модна скица: базов силует и пози, пропорции на модния силует и визия. Упражнения.



Модул 2: Професията на Моден Стилист (част 2).

Модна скица: „ключови точки” на модния силует и визия. Упражнения.



Модул 3: Ателие на Моден Стилист.

Модни колекции: основни принципи на стилизма, за да се разбере теорията и идеята, които стоят в основата. Проучване. Упражнения.



Модул 4: Работа в екип: позиции, правомощия и взаимоотношения.

Модни колекции: основи на лице и похвати на стилизация върху облекла и облечени фигури според принципите на модния патронаж. Упражнения.



Модул 5: История на модните стилове: основатели, влияние на творци и епоха (част 1).

Позициониране на моден стил: стилизации, обстановъчни пана, дрехи,

аксесоари, грим, прически и др. Упражнения.



Модул 6: История на модните стилове. (част 2).

Съвременни тенденции: стил, маниер на поведение и др.

Развитие и реализация на стилиста Упражнения. Финално досие.



Очаквани резултати за участниците ?



Ще бъдете способни в модулите, през които преминавате да изградите Вашето истинско персонално досие на Моден Стилист; изградено от тенденции с теми по Ваш избор, които Ви вдъхновяват, с ваша постановъчна обстановка, цветова гама, илюстрирано с Вашите модни скици и дизайн на Ваши авторски облекла и/или на Ваши колеги в колекция чрез художествени похвати. Вашето портфолио ще включва още снимки от професионално реализирани фотосесии, подготвена и реализирана в екип по ваш проект с професионален фотограф.

Теоретичният модул поставя акцент върху вашите дизайнерски умения с цел да получите минимума от знания за последваща реализация като Моден Стилист за списания, ТВ продукции, театрални и филмови продукции и гардероб, за рекламни кампании, видео клипове и публични събития, вкл. и реализация на модни ревюта чрез подготовка и подбор на дизайнерската колекция и стил, които ще се презентират.

Това досие ще бъде вашия моден паспорт!

Това е най-истинският и неотменим начин да се представяте по време на разговори с потенциални клиенти, в качеството Ви на Моден Стилист на самостоятелна практика, за Вашата ингеграция в модни училища, колежи и университети, в търсенето на стаж и работа, в контактите Ви с професионалисти от модната сфера. След завършването на Школата по Модна Стилистика ще имате различен професионален поглед и подход към скритите обществени и персонални настроения, защото вие ще притежавате уменията да превърнете модния дизайн в начин за развитие на външния вид от правилна и точна комбинация на дрехи и аксесоари за предаване форма на това, което е модерно днес.

Вашият моден паспорт ще бъде придружен с висококомпетентна и международно призната Препоръка на български, английски и френски език от Националната камара за мода на България, в качеството й на Президент на Европейски Моден Съвет като Представител на интересите на Европейската Комисия за мода и моден дизайн и партньор на Световната и Европейска Модна Академия. Сертифициране на овладените умения чрез издаване на Сертификат на степени от 1-ва до 6-та след успешно преминаване на съответния модул. Диплом за успешно професионално обучение по Модна Стилистика с официално връчване на заключително парти. Препоръка и съдействие за последваща международна специализация по Модна Стилистика във Франция, Италия, Великобритания, САЩ или друга предпочитана от Вас модна дестинация. Препоръка и съдействие при кандидатстване в Образователни, Културни, Икономически и Хуманитарни Програми на Европейския Съюз, в платени и безплатни стажове в Европейска Комисия и другите институции.



Стойност на обучението в Школата по Модна Стилистика?



За участници от България и държавите в Европейски Съюз: 600лв.

За участници от държави извън Европейски Съюз: 660лв.



Включва определено количество работни материали и превод. Европейската виза на участници извън страните-членки на Европейски Съюз се заплаща допълнително за подготовка и издаване с валидност на пребиваването им на територията на България и Европейската Общност от 3 месеца до 1 година.

Във връзка със старта на Програмата за професионално развитие по Модна Стилистика на Национална Модна Академия на Република България и в чест на 7-годишнината от учредяването на Националната камара за мода на България, правим реверанс към първите регистрирани участници като обявяваме следните промоции:

- 75% отстъпка от стойността за първите 5 записани участници от страната.Вече валидно само за следващите 3-ма.

- 50% отстъпка от стойността за вторите 5 записани участници от страната

- 25% отстъпка от стойността за третите 5 записани участници от страната

- 50% отстъпка от стойността за участници - членове на Национална камара за мода-България. Ако желаете да се присъедините като член, моля пишете до Националния Секретариат на адрес: office@camaramoda.bg или може директно да се свържете с нашите областни представители в 28 региона на страната: http://www.camaramoda.bg/index.php?lang=bg&page=regional_consultavive_counsel

- 25% отстъпка от стойността за всички записани участници от страната, които не са част от Националната камара за мода на България, но са имали представяне в Седмиците на модата в България от 2000г. до днес, с регистрирани участия в конкурсите, продуцирани от Националната камара за мода на България или са членове на партньорски организации.

- 10% отстъпка от стойността за записани участници от страната за всяка следваща записана Школа.

- 5% отстъпка от стойността на вашето участие в случай, че запишете за участие 1 или повече ваши приятели и близки в Програмите за професионално развитие на Националната Модна Академия на Република България като за всеки следващ участник, записан чрез Вас, получавате посочената персонална отстъпка отделно.



Място на провеждане на Школата по Модна Стилистика?



гр. София 1000, ул. „Любен Каравелов” 74 / до НДК /

гр. Пловдив 4000, ул. „Кн. Ал.І Батенберг” 51

гр. Варна 9000, бул. „Македония” 82-84

Настаняване и престой на участници от други градове и държави се заплаща допълнително.



Изисквания за участие в Школата по Модна Стилистика?



Никакво предварително познание в материята на стилистиката не е изискуемо, но в края на Школата, вие ще бъдете способни да създадете собствените си колекции и да изграждате такива от ваши и чужди автори. Не е задължително да имате дарба по рисуване. Френският метод, по който се провежда обучението ще Ви научи на основното, за да владеете същността на стилизирането, да създавате колекции, а не Ви учи да бъдете художници.Абсолютно, не е задължителна степен на Вашето образование, за да участвате в Професионалните Програми на Националната Модна Академия на Република България. Който и да сте и ако модата е вашата страст и мания, вашето мотивирано увлечение, то можете да се запишете в настоящото професионално обучение, което е от 3 до 10 участника в група. Минималната възраст за участие е 14 г. , но с разрешение на Родител или Настойник.
Цена на курса:
600 лв
Вид на курса:
по 60 часа
Категория:
Други курсове
Начална дата:
27.04.2011
Крайна дата:
31.12.2011
Място на провеждане:
София
Адрес:
ул. „Любен Каравелов” 74 / до НДК / или Школите в Пловдив и Варна
Телефон:
032620929/0879455788/0899807913
Лице за контакт:
Генка Шапкарова, Надя Вълева, Галияна Арсова
Организация:
Национална камара за мода на България
Емайл:
academy@camaramoda.bg


Сайтът предлага лесен и бърз достъп до близо 286 287 автобиографии и 44 896 работодатели. Чрез по-добрите менюта за работа, както и с повечето функции, които предлага, Rabota.bg доближава Работодатели и Кандидати като улеснява връзката между тях.
Анкета
Какво искате да се подобри на сайта Rabota.bg
Функциите
Да има по- голям избор от обяви
Да има по- голям избор работодатели
Сайта е сложен за използване и ми е трудно да се оправя
Всичко посочено
RSS Новини